Musorujsag
Élő Eredmények

Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett!

Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett!

RaceFans
Nem túl boldog a Red Bull csapat vezetője az első kanyarban történt incidens után.

Silverstone-ban még csak egy Red Bullt nullázott le a Mercedes, de a Magyar Nagydíjon emelték a tétet és már az első kanyarban két energiaitalost is a pálya szélére küldtek. Anno Lewis Hamilton, most Valtteri Bottas volt a „tettes”. Természetesen nem akarattal történt, de egy gyenge rajt utáni próbálkozás nagyon sokba került a Red Bullnak.

Nem véletlen, hogy Christian Horner kissé cinikusan (a csalódottság mellett) nyilatkozott a futamot követően.

Max Verstappen és Lando Norris ütközése (fotó: XPB)

Nagyszerű munkát végzett a Mercedes számára, kitette mindkét autónkat” – mondta Horner, hozzátéve, hogy csapatuk ismét komoly károkat szenvedett az újabb balesettel.

Elvesztettünk egy újabb motort Sergio esetében és nyilvánvalóan Max is veszélybe került. A csapat viszont nagyszerű munkát végzett” – tette hozzá, amivel kapcsolatban Verstappen elmondta, az autója valóban komoly sérüléseket szenvedett.

Max Verstappen a Magyar Nagydíjon (Fotó: Red Bull)

Hiányzott az autó fél oldala, a bargeboard… Nagyon nehéz volt vezetni, de a legjobbamat nyújtottam és pontot is sikerült mentenem

– mondta Verstappen, aki a Magyar Nagydíjon történtek miatt elvesztette a bajnoki első helyét, de Horner nem érzi, hogy veszni kezdene minden:

Úgy megyünk nyári szünetre, hogy egy első és egy második hely közötti hátrányunk van a pontversenyben (azóta kizárták Sebastian Vettelt, amivel nőtt a hátrányuk)  Nem volt szerencsénk az utóbbi futamokon, igen komoly károk keletkeztek alkatrészek és motorok tekintetében. Viszont megrázzuk magunkat és harcolni fogunk a bajnokság második felében, hiszen látható, hogy milyen gyorsan meg tudnak fordulni a dolgok. Hosszú bajnokság áll még előttünk.

Borítókép: Valtteri Bottas kiüti Sergio Perezt (Fotó: Moy / XPB Images)

További tartalmak