Musorujsag
Élő Eredmények

Hungaroring: ezt mondta a rajt előtt Hamilton és Verstappen

Hungaroring: ezt mondta a rajt előtt Hamilton és Verstappen

F1
Lewis Hamilton a 100. győzelmére tör a Hungaroringen. Max Verstappen próbálja megakadályozni ebben. Ezt mondták az esélyesek a pilótaparádén!

A reggeli eső a Forma–3-asok versenyét még meghatározta, a Magyar Nagydíjat felvezető versenyzőparádén viszont már nyoma sem volt a pályán, a mezőny az eddig jellemző melegben vonult fel a két kamion platóján a szép számú közönség előtt.

A hangulatot többen is dicsérték, már a 15 órás rajt előtt másfél órával nagy lelkesedéssel fogadták a versenyzőket.

A pole-ból rajtoló Lewis Hamilton a rekordot jelentő 9. hungaroringi győzelmére készül, és egyben a 100.-ra az F1-ben. „Emlékszem, régen csak arról álmodoztam, hogy legyen egy győzelmem. Nagyon szerencsés és hálás vagyok. Ahogy most a garázsba besétáltam, eszembe jutott, milyen nagyszerű emberekkel dolgozhatok együtt, akik most és a múltban segítettek elérni ezt az eredményt. Elképesztő, milyen sok ember kell ennek az eléréséhez. És ez egy igazi dicsérte a csapatmunkának” – mondta az elérhető százas kapcsán a címvédő.

A győzelem kulcsa szerinte a rajt lesz. „Eléggé szeles ma az idő, a legszelesebb eddig. A pálya forró lesz, így a gumikopás is kulcsfontosságú lesz. Azt mondanám, a két Red Bull magam mögött tartása lesz a kulcs, de nem gondolnám, hogy a világ végét jelentené, ha pozíciót vesztenénk, mivel a guminkkal hosszabb etapot mehetünk. Fontos lesz a gumikezelés. Minden követ megmozgatunk, és Valtteri is nagyszerű munkát végzett tegnap, szóval klassz az első sorban állni.”

Az említett Valtteri Bottas szerint a nagy melegben nem olyan élvezetes vezetni, de mindez nem annyira zavarja, mert remek formában van az autójuk. „Ami a taktikát illeti, bármi lehet ma. A közepesen fogunk rajtolni, szóval ha egy kiállás lesz, nekünk jobbak az esélyeink elméletileg. Érdekes lesz a verseny úgy, hogy más gumikon vagyunk, mint a Red Bull.”

Max Verstappen örömmel látta, mennyi narancsszínbe öltözött holland szurkol neki a lelátókon. Meg is őrültek, amikor hallották megszólalni kedvencüket. „Hihetetlen támogatást kapok itt. Remélem, hogy jó versenyt futunk, mindent beleadok” – ígérte a szurkolóinak a Red Bull-os.

Az első körös taktikáját tömören összefoglalta: „Próbálok később fékezni az első kanyarnál.”

Sergio Pérez célja is az előretörés a negyedik helyről. „Hosszú futam lesz, sok lehetőséggel, reméljük, ki tudjuk használni. Szeretnénk szép versennyel kiszolgálni a szurkolókat.”

További tartalmak