Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas kiütött két Red Bullt, Alonso feltartotta Hamiltont, Ocon győzött a Magyar Nagydíjon!

Bottas kiütött két Red Bullt, Alonso feltartotta Hamiltont, Ocon győzött a Magyar Nagydíjon!

Boxutca
A 2021-es Magyar Nagydíj minden bizonnyal bekerül a történelemkönyvekbe, hiszen nem minden nap esik meg, hogy egyetlen autó rajtol el a rajtrácsról. És ez nálunk megtörtént!

A 2021-es Magyar Nagydíj minden bizonnyal bekerül a történelemkönyvekbe, hiszen nem minden nap esik meg, hogy egyetlen autó rajtol el a rajtrácsról. És ez nálunk megtörtént!

Igaz, mindehhez szükség volt egy kis esőre és Valtteri Bottasra, aki simán überelte Lewis Hamilton silverstone-i „teljesítményét”, és ő nem is várt az első kanyarnál tovább, viszont ott kiütött két Red Bullt is. No meg Lando Norrist. És volt még ott kalamajka, mert Lance Stroll sem volt a helyzet magaslatán, viszont az élmenők szempontjából Bottas megmozdulása a legdöntőbb.

A pillanat, amikor Valtteri Bottas elindítja a lavinát (Fotó: Moy / XPB Images)

Ez hozott egy kis piroszászlós szakaszt, ami alatt Frankenstein módjára megpróbálta a Red Bull összerakni Max Verstappen autóját. A művelet sikerült! Nagyjából!

A nap ezalatt kisütött a pálya pedig egészen gyorsan száradt, de nem annyira, hogy a csapatok bevállalják a bokszból kihajtást slick gumikon, de annyira igen, hogy tőrbe csalják Hamiltont, aki amint elhagyta a bokszbejáratot, a mögötte érkezők egy emberként hajtottak be száraz pályára jó gumikért.

Látszólag Joleens kapta el a rajtot Lewis Hamilton (Fotó: Moy / XPB Images)

Így történt, hogy a hétszeres világbajnok kényelmes rajtot tudott venni, hiszen senki nem volt rá ott veszélyes. Akkor! Miközben azonban ő nem tudta felmelegíteni normálisan a gumijait, a mögötte szárazon érkezők nagyon gyorsan közeledtek, és mire a hétszeres világbajnok lecserélte az abroncsait, már ott is hagyták szépen.

Az utolsó helyre jött vissza, majd nem is tudott igazán felzárkózni. Ahogy a rádióban mondta, nem tud megközelíteni senkit annyira, hogy előzni tudjon. Végül az lett, hogy beindította a lavinát és a 21. körben bejött lecserélni a gumijait, amivel nagyot nyert!

Rosszul indult, de itt már alakult a verseny Lewis Hamilton számára (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Az egyébként sérült autóval hajtó Verstappen a cseréig még Hamilton előtt volt, úgy, hogy köztük még ott volt Pierre Gasly is, viszont mire egy körrel később a holland is cserélt olyan tempót tudott hozni a címvédő, hogy megelőzte a Red Bullt, de még az előtte álló Daniel Ricciardót is.

Ekkor nyílt egy nagy lehetőség Hamilton számára. Új gumik, nagyrészt „légüres” tér, vagyis hozhatta a legjobb köröket és zárkózhatott fel a mezőnyre, amit egyébként Esteban Ocon és Sebastian Vettel vezetett.

Esteban Ocon és Sebastian Vettel (Fotó: Moy / XPB Images)

Az Ocon-Vettel csata a kiállás után sem dőlt el. Bár Vettelnek állt volna a zászló egy körrel korábbi kiállása miatt, de a csapat elhúzott egy plusz másodpercet, ami épp hiányzott ahhoz, hogy a német megelőzhesse francia ellenfelét.

A futam második fele óriási Hamilton-Alonso csatát hozott. Úgy tűnt előtte, hogy a címvédő könnyedén felzárkózik és még akár győzhet is, de a spanyolon fennakadt annyi ideig, hogy végül elment az esélye a futamgyőzelemre. Ami így Esteban Oconé lett, vagyis az Alpine versenyzője azok közé csatlakozott, akik első futamgyőzelmüket a Hungaroringen szerezték meg!

A Magyar Nagydíj dobogósai (Fotó: Xpb.cc)

A második helyen Sebastian Vettel, míg a harmadikon Lewis Hamilton érkezett be.

És nézzék csak, így lehet örülni egy 9. helynek is:

Ezt a Magyar Nagydíjat sokáig nem felejtjük el…

 

 

További tartalmak