Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez: Bottas mindenkit kiütött, jó nagy büntetést neki!

Pérez: Bottas mindenkit kiütött, jó nagy büntetést neki!

Sky Sports
Egy komoly büntetést követel Valtteri Bottasra Sergio Pérez, aki a Red Bull mindkét autóját kiütötte a Magyar Nagydíj rajtjánál. A mexikói jó eséllyel duplán látja kárát a történteknek.

Tömegbaleset szedte az áldozatait a Magyar Nagydíj esős első rajtjánál. A káosz egyik előidézője Valtteri Bottas volt, aki pocsékul rugaszkodott el a második pozícióból. Max Verstappen mellett Lando Norris is megelőzte az első métereken, majd a javítani próbáló finn az első kanyar féktávján belső íven leszorítóerő nélkül torpedózta meg a brit McLarenjét. Norrist Verstappennek lökte neki, ő maga Sergio Pérezt vette ki a sorból. A mexikóinak fel is kellett adnia a versenyt.

Pérez szerint nem kérdés, kit terhel a felelősség, és az sem, milyen végkimenetellel kell zárulnia az FIA baleset ügyében indított vizsgálatának. „Bottas lényegében elvesztette az irányítást. Először azt hittem, Lando volt az, de nem, egyértelmű, hogy Bottas nagyot hibázott, és mindenkit kivett a versenyből. Kár érte” – kesergett a mexikói a Sky Sportsnak.

Fotó: Formula1/Twitter

Előrebocsátotta, jó eséllyel motorcsere is lesz a következménye a balesetnek.

„Ez egy hatalmas csapás a csapatunk számára. A motorunkat is elvesztettük. Legalábbis nagyon valószínű.”

A Bottas ellen indult vizsgálat kapcsán elmondta: „Természetesen büntetést várok. Ez egy nagy büntetés! Nem tudom, mit mondhatnék. Ez hatalmas hiba volt. Egyértelműen nagy!”

Borítókép: Valtteri Bottas és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak