Musorujsag
Élő Eredmények

Rosszul lett Hamilton a Magyar Nagydíj után, orvosi segítségre szorult

Rosszul lett Hamilton a Magyar Nagydíj után, orvosi segítségre szorult

F1, Sky Sports, Autosport
A Mercedes orvosainak kellett kezelésbe vennie Lewis Hamiltont a Magyar Nagydíj után. Szédülését és kimerültségét a tavalyi koronavírusos megbetegedése utóhatásának nevezte.

Kemény verseny van Lewis Hamilton mögött. Azok u tán, hogy a piros zázlós megszakítást követően egyedül őt nem hívták ki slick gumikért a száradó pályán, a címvédő a mezőny végére került, és onnan kellett előre kapaszkodnia. Végül a harmadik helyen ért célba, és pontjaival élre állt a bajnokságban. A futam után azonban orvosi ellátásra szorult.

A Mercedes szóvivője a futamot követően megerősítette, Hamilton szédült és kimerült volt, ezért kellett a segítség neki, ami miatt interjúkat hagyott ki.

Toto Wolff csapatfőnök elmondta, nem komoly a baj. „Nem beszéltem még vele, de vele van az orvos. Ennek a hőséghez lehet köze, valamint annak, hogy a versenyen egy halom előzést kellett bemutatnia, és kimerült. Rendben lesz, de jobb biztosra menni, mint később sajnálkozni” – fogalmazott az osztrák.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

 

Hamilton a futamot követő sajtótájékoztatón elárulta, amióta felgyógyult a tavaly év végi koronavírusos megbetegedéséből, vannak problémái, és a mostanit is ennek tudja be.

„Rendben vagyok. Kissé szédültem, és a dobogón minden elhomályosodott. Tulajdonképpen egész évben küzdök az egészségem megőrzéséért azok után, ami a múlt év végén történt. Még mindig… ez egy küzdelem”

– mondta Hamilton.

Kimerültségre egyébként nem csak ő panaszkodott, Fernando Alonso és Esteban Ocon is azt mondta, nagyon nehéz volt bírni a 70 körös versenyt a nagy melegben és párában.

A futamgyőztes francia a sajtótájékoztatón Hamilton rosszulléte kapcsán megjegyezte: „Ez tényleg igen kemény futam volt. Ezen a pályán, a nagy hőséggel, a párával, a kanyarokkal olyan kombinációt kapsz, aminél még levegőt venni sincs időd. Szóval igazán harcolnod kell az autóban a legvégéig. Én is teljesen készen vagyok. Szóval nem arról van szó, hogy Lewisnak van-e egy bizonyos problémája, vagy sem. Elmondhatom, én is jól fogok aludni ma!”

Hamilton erre azért megjegyezte: „Miután buliztál egy jót!”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak