Musorujsag
Élő Eredmények

Stefano Domenicali: Lefektettük a jövő alapjait! (VIDEÓ)

Stefano Domenicali: Lefektettük a jövő alapjait! (VIDEÓ)

Boxutca
Exkluzív interjú a Forma–1 elnökével, Stefano Domenicalival.

Az M4 Sport riportere, Szeleczky Ádám exkluzív interjút készíthetett a Forma-1 elnökével, Stefano Domenicalival annak apropójából, hogy szombaton tárgyalások folytak a Magyar Nagydíj jövőjét illetően. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a beszélgetés meglehetősen sikeres volt, hiszen Dr. Palkovics László, az innovációs és technológiai miniszter rögtön utána bejelentette, hogy megállapodás született egy 2037-ig való hosszabbítást illetően, amit Domenicali meg is tudott erősíteni:

„Mindenekelőtt: nagyon-nagyon örülünk, hogy itt lehetünk Magyarországon. 1986-ban volt az első futam, ez hihetetlen! Most kerestem föl Arianét, hogy köszönetet mondjak neki és minden dolgozónak, mert a szervezés elképesztő, és mindig hihetetlen a hangulat. Olyasmiről van szó tehát, ami a Forma–1 történelmének a része. De mint mindig, a múlt sosem elég, a jövőről is beszélni kell. És örömmel mondhatom, hogy az innovációs és technológiai miniszterrel nagyszerű megbeszélésünk volt, mert a jövőről beszélgettünk.”

„Arról a tényről beszéltünk, hogy hisszük, a Forma–1-nek nagyon fontos szerepe van az országuk új szemléletmódjában, melyben az innováció és az új technológiák megfelelnek annak, amilyen a Forma–1. Szóval lefektettük a jövő alapjait. Még ha tudjuk is, hogy a valódi megállapodáshoz még elég sok idő kell, azt mondtuk, ez a megfelelő pillanat ahhoz, hogy feltegyük a kérdést, hogyan javíthatjuk a kapcsolatunkat. Amikor előretekintünk, meg kell vizsgálnunk, hogyan fejleszthetjük a stratégiát, a létesítményeket. Ezekről beszélgettünk.”

Domenicali nagyon boldog, hogy a Forma-1 képe kezd egy kicsit visszaállni a normális módba, és amellett sem ment el, hogy az az év bizony ismét igazán kiélezett és izgalmas csatát hozott egyelőre.

„Hihetetlenül sikeresen kezeltük ezt a világjárványt. Látni az embereket, látni, ami legutóbb Silverstone-ban volt – ez elképesztő! A Forma–1-nek ilyennek kell lennie. Sokat jelent számunkra, hogy ilyen lelkesedés övezi a Forma–1-et, mert, ez egy felelősség számunkra az FIA-val, a csapatokkal, minden résztvevővel, és ez azt jelenti, hogy jól csináljuk, jó döntéseket hozunk. Látjuk, a bajnokság idén nagyon izgalmas. És ez hihetetlen” – mondta Domenicali.

 

További tartalmak