Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen: Tudom, a Red Bull tűzbe menne értem!

Verstappen: Tudom, a Red Bull tűzbe menne értem!

Motorsport-Total, Racing News 365
Az ügy újranyitását nem tudta kiharcolni a Red Bull, ám így is volt értelme a silverstone-i baleset kapcsán benyújtott kérelmének: szorosabb a kapcsolatuk Max Verstappennel, mint valaha!

A végsőkig ütötte a vasat a Red Bull a silverstone-i baleset ügyében. Még Lewis Hamilton büntetésének felülvizsgálatát is kezdeményezték, és hogy igazi nyomatékot adjanak kérelmüknek, komoly szimulációkat futtattak le, valamint tesztversenyzőjüket, Alexander Albont is megkérték az eset rekonstruálására.

Az FIA végül elutasította a beadványukat, ám ez nem lepte meg őket. Christian Horner csapatfőnök azt mondta, egy ilyen kiélezett bajnokságban egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy nem használnak ki minden apró lehetőséget, és megbánták volna, ha most ezt nem ragadják meg.

Hogy az imázsuknak jót tett-e a dolog, az más kérdés, haszna viszont így is volt a próbálkozásnak. Bizonyították Max Verstappennek, hogy mennyire mögötte állnak.„Ez inkább arról szól, hogyan járunk el a jövőben. Ezért is kell komolyan venni ezt” – emelte ki maga Verstappen is, aki azt mondta, ő nem folyt igazán bele a felülvizsgálati kérelembe.

A holland eddig is elkötelezett volt a Red Bull iránt, ám a mostani gesztus még szorosabbra fűzte a köteléket közöttük.

„Silverstone után még büszkébb vagyok rájuk. Ahogyan a csapat reagált, és ahogyan kezelték, az megmutatta nekem, hogy a megfelelő csapatban vagyok. Akár tűzbe is mennének értem. Érzem a melegséget a csapaton belül, és kétlem, hogy ilyesmit egyhamar megtapasztalhatnék más csapatnál”

mondta a bajnoki éllovas.

Max Verstappen Christian Hornerrel és Helmut Markóval (Fotó: XPB)

Verstappen a történteket már lezártnak tekinti, noha nyilván továbbra sem ért egyet a Mercedesszel és Lewis Hamiltonnal. Riválisával a futam után telefonon beszélt, és mint elmondta, nem érezte kínosnak a brit hívását.

„Nem volt kényelmetlen, egyáltalán. Versenyzőként fel kell tudnunk hívni egymást, és tudnunk kell beszélgetni róla. Megvan a véleményem, és neki is megvan a véleménye. Nem szükséges egyetértenünk, és nem muszáj, hogy igazunk legyen.”

A német Sky televíziónak Verstappen azt is elmondta: „Más csapatfőnökök és versenyzők is felhívtak, üzeneteket küldtek. Ez normális.” Elmondása szerint „szinte minden” csapatvezető kereste őt. Leszámítva a Mercedes vezetőjét, Toto Wolffot.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak