Musorujsag
Élő Eredmények
×

A francia elnök is gratulált Ocon hungaroringi győzelméhez

A francia elnök is gratulált Ocon hungaroringi győzelméhez

Alpine
Ahogy egy éve Pierre Gasly, úgy a franciák újabb F1-es győztese is fogadhatta Emmanuel Macron gratulációját.

Szép időszak a mostani a franciák számára a Forma–1-ben. Az Alain Prost sikeréveit követő pár csöndesebb szezon után újra több versenyzőjük van a mezőnyben, ráadásul fiatalok. És ráadásul futamgyőztesek. Azt követően, hogy Pierre Gasly tavaly Monzában teljesen váratlanul iratkozott fel az F1-es győztesek listájára, a hétvégi Magyar Nagydíjon honfitársa, Pierre Gasly hasonló meglepetést okozva  követte őt. És mindezt egy francia csapat, az Alpine színeiben tette, hogy teljes legyen a gallok büszkesége.

Tavaly az Olasz Nagydíj után Gaslyt telefonon kereste a francia elnök, Emmanuel Macron, és most az Oconnak szóló gratuláció sem maradt el.

„Micsoda első győzelem a Forma–1-ben Esteban Oconnak a Magyar Nagydíjon! És az első sikerével az Alpine-csapatnak köszönhetően a francia autóipar is a rivaldafénybe került. Szép volt!” – írta közösségi oldalán Macron.

Az Alpine is büszke. Ügyvezető igazgatójuk, Laurent Rossi a vasárnapi csapatmunkájukat, valamint a hosszú távra magukhoz kötött Ocont is méltatta. „Hihetetlenül büszke és boldog  vagyok az eredmény után! Esteban miatt, az Alpine miatt, a Renault-csoport miatt, Fernando miatt, és az angolai és franciaországi csapatunk miatt is, akik fáradhatatlanul dolgoztak az Alpine első győzelméért. Mindenki bizonyította az állhatatosságát, az elhivatottságát, a szenvedélyességét. Nagyszerű csapatmunka volt, különösen Fernando részéről, aki hihetetlen harciasságáról tett tanúbizonyságot.”

Az Alpine történetének első győzelmi csapatfotója (Fotó: Alpine) Az Alpine történetének első győzelmi csapatfotója (Fotó: Alpine)

A mostani nemcsak az Alpine történetének első F1-es győzelme volt, de az enstone-i csapaté is azóta, hogy a Renault 2016-ban újra gyári istállójává tette őket. Marcin Budkowski, az F1-es gárda ügyvezető igazgatója nem győzte dicsérni Ocont.

„Esteban hihetetlen volt. Óriási gratuláció neki az első győzelméhez! Feszült verseny volt, és nagyon hosszú. Nagyszerű helyzetbe hoztuk magunkat a rajtnál, jó döntéseket hoztunk a futam során, a boxcsapatunk két tökéletes kerékcserét hajtott végre, aztán ki kellett tartani a végéig. Tudtuk, hogy Lewis fenyegetést fog jelenteni az utolsó körökben, de elismerés Fernandónak, aki keményen védekezett ellene, és ezzel segítette megvédeni Esteban pozícióját.”

 

Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak