Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Alonso pokollá tette az életem!

Hamilton: Alonso pokollá tette az életem!

F1
Amikor Lewis Hamilton meglátta maga előtt Fernando Alonsót, tudta, ennél keményebb feladattal nem is találhatta volna szembe magát. A volt csapattárs pokollá is tette az élet azokban a felejthetetlen körökben!

A Magyar Nagydíj 54. körében érte őt utol, de csak a 65.-ben jutott túl rajta. Lewis Hamilton 11 körön keresztül birkózott korábbi mclarenes csapattársával, Fernando Alonsóval, küzdelmük pedig élményszámba ment, tulajdonképpen a verseny fénypontját jelentette. Két nagy bajnok nyüstölte egymást könyörtelenül, és hogy ilyen sokáig tartott, az a régebbi gumikon és lényegesen lassabb autóval küzdő spanyolt dicséri, aki egy millimétert sem adott ajándékba a címvédőnek.

Hamiltonnak nyilván tekintettel kellett lennie a bajnokságra és arra a tényre, hogy ez újabb gyenge futama Max Verstappennek. Ezt maga Alonso is tudhatta, és ki is használta. Többször is kőkeményen összecsaptak az első, a második, a negyedik kanyarokban, és bárhogy is próbálkozott Hamilton, ellenfelének valahogy mindig sikerült leterelnie őt.

A 63. körben szinte össze is értek a kerekeik a 4-es kanyarnál – az volt a legforróbb pillanata a csatájuknak, mely után Hamilton panaszkodott is a rádión. „Láttátok?! Rám húzott, ember. Ugyan már! Ez ilyen tempónál nagyon veszélyes.”

Lewis Hamilton és Fernando Alonso (Fotó: Formula1/Twitter) Lewis Hamilton és Fernando Alonso (Fotó: Formula1/Twitter)

A címvédő elismerősen beszélt Alonsóról.

„Fernando pokollá tette az életem a pályán. Elképesztő verseny volt, a határon, egyszer legalábbis, de nagyszerű versenyzés.”

Az Alpine mögött töltött 11 kör Hamilton győzelmi esélyébe került, hiszen annyi időt elvesztegetett, hogy a hajrában már nem tudta utolérni Sebastian Vettelt és Esteban Ocont, noha mindkettőjüknél gyorsabb volt. De a küzdelem másképp is meggyötörte. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke biztosra vette, hogy Hamilton futam utáni rosszulléte e kőkemény köröknek is volt köszönhető.

„Az egy igazán nagy csata volt! Amikor utolértem, tudtam, ez lesz a legkeményebb” – nevetett Hamilton hitetlenkedve a nap végén adott interjú során.

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

„Nagyon-nagyon kemény. Az egyik legnehezebben megelőzhető versenyző. Nagyon a határon volt, párszor kicsit át is lépte azt. De a kerék a kerék elleni csata jó, és ha majd visszanézzük, biztosra veszem, hogy kiderül, mennyire szoros volt. De mindketten célba értünk. És a versenyzésnek ilyennek kell lennie.”

„Visszatekintve elképesztő volt. Igazán fantasztikus. Bárcsak jobban tudnánk követni a másikat ezekkel az autókkal! Izgatottan várom, milyenek lesznek a jövő évi autók. Reméljük, sokat javítanak ezen. Ezen a pályán nagyon nehéz előzni, és általában véve követni is. Különösen az utolsó szektorban. De nagyszerű kerék a kerék elleni csaták voltak!”

„Amikor egy kétszeres világbajnokkal csatázol… valószínűleg ő az egyik legkeményebb versenyző, de sportszerű. Bár talán ma egy kicsit át is lépe a határt.”

Fernando Alonso és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Alonso a silverstone-i sprintversenyen mutatott remeklése után másodszor irányította magára a figyelmet, és másodszor vívta ki Toto Wolff elismerését is. „Alonso egyszerűen az az Alonso volt, akit ismerünk. Harcos, védekezett, ahogy csak tudott. És megnyerte a csapattársának a versenyt, mivel egy vagy két kör, és talán elkaptuk volna” – mondta az osztrák.

A spanyol teljesítménye előtt még a rivális Red Bull főnöke is kalapot emelt. Christian Horner hálás is volt Alonsónak, és megjegyezte: „Úgy ment, mintha a Red Bullnak versenyzett volna.”

Borítókép: Lewis Hamilton és Fernando Alonso (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak