Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton hosszú COVID-ra gyanakszik a rosszulléte után

Hamilton hosszú COVID-ra gyanakszik a rosszulléte után

F1, BBC
Azt gyanítja Lewis Hamilton, hogy az úgynevezett hosszú COVID szimptómáinak köszönhető a vasárnapi hungaroringi rosszulléte.

Szédült, minden elhomályosult előtte – Lewis Hamilton már a Magyar Nagydíj dobogóján rosszul érezte magát, aztán a Mercedes orvost hívott hozzá, és még az FIA sajtótájékoztatójának elejét is kihagyta. Miután annak közepén besétált a sajtószobába és lihegve helyet foglalt, elárulta, igazi küzdelem számára az egészsége megtartása azóta, hogy a tavalyi Szahíri Nagydíj előtt koronavírusos lett.

Később elmesélte, azt gyanítja, hogy az úgynevezett hosszú COVID tünetei ezek, vagyis a világjárványt okozó betegség hosszabb távú utóhatásairól van szó. Ez elmondása szerint egy ideje kihívást jelent számára a felkészülésben.

Hamiltont megkérdezték, volt-e már hasonló rosszulléte más futamok után is. „A múltkori után. De ott megőrültem, és körbefutottam a tömeg előtt. Egy ideje már nem volt ilyesmi” – felelte.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Ugyanakkor fölfedte, hiába produkált már december 13-án negatív tesztet, bizonyos hatásait érzi magán a COVID-betegségnek. „Nem különösebben beszéltem erről senkivel, de szerintem hosszan tartó ez nálam. Amióta elkaptam, az edzések mások lettek, más a kimerültség szintje is. Ki tudja, a mai minek volt köszönhető… Lehet, hogy csak a hidratálás miatt volt, nem tudom. De nem volt még ilyen tapasztalatom. Silverstone-ban hasonló volt, de ez most sokkal rosszabb.”

A körülmények kellemesnek éppen nem voltak mondhatók a Hungaroringen. A futam előtti eső miatt magas volt a páratartalom, a kisütő nap pedig hozta az egész hétvégére jellemző forróságot, melyről Hamilton már pénteken elmondta, 3 kilót fogyott miatta a két szabadedzés alatt, Valtteri Bottas pedig arról beszélt, hogy finn szaunában érzi magát a 60-70 fokos pilótafülkében.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak