Musorujsag
Élő Eredmények

Nemzetközi sajtóvisszhang – Magyar Nagydíj

Nemzetközi sajtóvisszhang – Magyar Nagydíj

MTI
A nemzetközi sajtó főként Esteban Ocon váratlan diadalát és Sebastian Vettel kizárását taglalta a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj másnapján.

Anglia:

The Guardian: „Ocon kibírta a mögötte haladó Vetteltől rá nehezedő nyomást, és pályafutása első F1-es sikerét aratta. A 24 éves francia folyamatosan egy másodperces előnyben volt a némettel szemben, és erős idegekkel ért el a kockás zászlóig.”

Daily Mail: „Vettelt drámai körülmények között kizárták, mert a célba érve nem volt elég üzemanyag az autójában. Így Lewis Hamilton ugrott előre a második helyre 70 környi izgalom után.”

A pillanat, amikor Valtteri Bottas elindítja a lavinát (Fotó: Moy / XPB Images)

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: „A futam, amelynek nincs vége. Az év egyik legfeszültebb versenye zajlott le Magyarországon, és a meglepetések nem értek véget a leintéssel. A versenybírók ugyanis utólag diszkvalifikálták Vettelt.”

Repubblica: „Ocon és az Alpine történelmi győzelme. Az év legszebb és legőrültebb futamát a francia pilóta nyerte meg Vettel előtt, akit később kizártak.”

Sebastian Vettel és Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Spanyolország:

Marca: „Váratlan fordulat Magyarországon, Vettelt kizárták, mert a verseny után nem maradt meg az előírt egy liter üzemanyag az Aston Martinjában. A kocsiból csak három decit tudtak kinyerni, ami nem elegendő a szabályok szerint.”

As: „Szép futam volt, bár nem úgy zárult, ahogy sokan akarták. Rég láttunk ilyen őrületes nagydíjat, eső és tömegkarambol forgatta fel a mezőnyt, és több favorit is kiesett. Carlos Sainz az utolsó pillanatban harmadik lett, mert a második Vettelt kizárták.”

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Franciaország:

L’Equipe: „Ocon bekerült a nagyok közé a Magyar Nagydíj megnyerésével. A meglepetésekkel teli verseny végén a francia pilóta először ünnepelhetett, de megérdemelte, mert javarészt ő vezetett, méghozzá hiba nélkül.”

Le Monde: „Az őrült futam sokadik fordulataként Vettelt órákkal később diszkvalifikálták, mert nem lehetett kinyerni legalább egy liter üzemanyagot a kocsijából.”

Svájc:

Blick: „Vettel egy szédületes futamon megszerezte a második helyet, de az FIA elvette tőle azt.”

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin) Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: Alpine)

További tartalmak