Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricciardo: Köszönöm, Stroll!

Ricciardo: Köszönöm, Stroll!

GPFans
A McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo szarkasztikusan köszönetet mondott Lance Strollnak, aki rajt utáni hibájával többek között az ő versenyét is tönkretette. Ami a későbbi győztes, Esteban Ocon eredményét illeti, a korábbi csapattárs örült a francia sikerének.

Ricciardo az első rajtbaleset után még úgy érezhette, nyertese volt a kaotikus pillanatoknak, hiszen több pozíciót is nyert, nem kellett azonban sokat várnia arra, hogy ő is megpördüljön, Lance Stroll ugyanis nekiment Charles Leclerc Ferrarijának, ami eltalálta az ausztrál McLarenjét. Bár a futamot nem kellett föladnia, az újraindítás után csak a mezőny végével tudta tartani a lépést.

Köszönhetően az első körben történt ütközésnek, ami miatt sérült autóval kellett teljesítenie a fönnmaradó távot – vagyis a verseny szinte egészét (noha a piros zászló alatt minimális javításokat lehetett végezni, ez nem segített rajta).

Köszönöm Strollnak” – jegyezte meg szarkasztikusan a leintés után. „Sokan sokaknak lehetünk most hálásak, én Lance-nek mondok köszönetet” – tette hozzá hasonló hangnemben, utalva arra, hogy többek futamát a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas tette tönkre, amikor kiváltotta az első rajtbalesetet.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Nyilvánvaló, hogy az első kanyarban a versenyünk odalett. Annyi sérülés volt az autón, hogy a futamom ezzel már tönkre volt téve. De megpróbálkoztunk a folytatással. Volt egy kis káosz a verseny elején, a rajtom pedig jól sikerült, akkor azt hittem, túljutottam rajta. Az első kanyarnál voltam, és a második helyen álltam. Akkor arra gondoltam, hogy nagyon rendben vagyunk. Aztán láttam, hogy Charles nekem jön, de tudtam, hogy nem ő volt a hibás” – emlékezett vissza.

„Éreztem, hogy valaki meglökte, mert annyira mélyen voltunk a kanyarban. Láttam a felvételeket és nyilvánvaló, hogy Stroll ment neki, ezzel pedig mindkettőnk versenyét tönkretette. Kár érte. Ezek a kaotikus futamok rengeteg lehetőséget adnak, és jó lett volna úgy szünetre menni, hogy kihasználunk valamit” – folytatta.

A verseny kínálta lehetőséget végül Esteban Ocon tudta kihasználni, ő nyerte a Magyar Nagydíjat. Sikere kapcsán Ricciardo megjegyezte, örül a korábbi csapattárs első F1-es győzelmének. „Az első siker mindig különleges. Az érzelmek a tetőfokukra hágnak, főleg egy ilyen futam után őrületes ez az egész. Örülök neki, mert tényleg nagy élmény futamot nyerni, olyasmi, amiről egész életünkben álmodozunk. Azzal, hogy neki megvan az első, egy álma valóra is vált” – fogalmazott.

Fotó: XPB
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak