Musorujsag
Élő Eredmények

Russell újra Mercedest vezethet!

Russell újra Mercedest vezethet!

F1, Pirelli
A Williamsnél edződő George Russell kedden ismét a Mercedes Forma–1-es autóját vezetheti, a címvédő alakulat ugyanis őt nevezte a hungaroringi gumitesztre, amin a Ferrari és a McLaren is részt vesz még.

A magyarországi gumiteszttel utolsó előtti állomásához érkezik a Pirelli 2021-es programja, melynek keretén belül a jövőre debütáló 2022-es gumikat tesztelik. Az eheti gyakorlást a Magyar Nagydíj helyszínén rendezik, és három csapat vesz majd részt rajta: a Mercedes, a Ferrari és a McLaren segíti az olaszok munkáját.

Ami a versenyzőket illeti, a McLaren (egyedül ők vesznek részt a keddi és a szerdai tesztnapon is) állandó versenyzőit küldi pályára: az első tesztnapon Lando Norris vezetheti a tesztautót, a másodikon pedig Daniel Ricciardo.

Lewis Hamilton a 18 colos Pirelli-gumikon (Fotó: Pirelli) Lewis Hamilton a 18 colos Pirelli-gumikon (Fotó: Pirelli)

A Mercedes úgy döntött, a Williamsnél edződő George Russellt ülteti autóba a keddi napon. A fiatal brit tehát a tavalyi bahreini beugrás után újra vezetheti a csillagosok egyik F1-es autóját – ezúttal az úgynevezett öszvérgépet, ami még a jelenlegi szabályok szerint épült, de néhány módosítással már a 2022-es szabályok gumikat érő hatásait próbálják „szimulálni” rajta.

Russell számára egyébként nem ez lesz az első teszt a Mercedesszel a magyar pályán, 2017 nyarán ugyanis hazánkban ülhetett először egy, a csillagosok által készített F1-es autóba. Egy évvel később ismét tesztelt a csapattal, az akkori hiperlágy gumikkal pedig nem hivatalos pályacsúcsot futott.

A szerdai napon pályára guruló Ferrari egyelőre nem közölte, kit ültet majd autóba a tesztnapon. Ami a folytatást illeti, a Pirelli szeptember 15 és 16 között tart még egy gumitesztet a franciaországi Magny-Cours-ban, ahol a 18 colos esőgumikról gyűjtenek adatokat. Akkor az Alpine gurul majd pályára, hogy segítse őket.

A 18 colos kerék Carlos Sainz Ferrariján Bahreinben (Fotó: Pirelli) A 18 colos kerék Carlos Sainz Ferrariján Bahreinben (Fotó: Pirelli)
Borítókép: George Russell (Fotó: Mercedes)

További tartalmak