Musorujsag
Élő Eredmények
×

Prost szerint a győzelem a csapatot és Ocont is magasabb szintre emeli

Prost szerint a győzelem a csapatot és Ocont is magasabb szintre emeli

F1i, Canal Plus
Az Alpine tanácsadója, Alain Prost úgy érzi, a csapat dolgozóinak nagy szükségük volt már egy olyan motiváló eredményre, mint Esteban Ocon futamgyőzelme a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon.

A korábbi négyszeres világbajnok távolról figyelte honfitársa magyarországi sikerét, ezúttal ugyanis nem utazott el a csapattal a verseny helyszínre. Ez persze semmit sem vont le öröméből, amit a kaotikus Magyar Nagydíj után érzett, ahol a végig hibátlanul vezető Esteban Ocon megszerezte saját és az Alpine első F1-es győzelmét.

Ezzel kapcsolatban kijelentette, túl azon, hogy az eredmény értelemszerűen történelmi, és igazi mérföldkő lesz a márka számára, ő úgy érzi, roppant fontos is volt, hiszen komoly lökést adhat a dolgozóknak.

„Fontos győzelem volt ez Esteban, a csapat és az Alpine márka számára is, mivel ez egy nagyon ambiciózus marketingprojekt” – nyilatkozta a francia Canal Plus csatornának. „Nagyon örülök, hogy sikerült Estebannak, mert elég nehéz hetek vannak mögötte” – utalt a karosszériacsere előtti küzdelmes hétvégékre.

Alain Prost (Fotó: XPB)

„Egyértelmű, hogy a szerencse is szerepet játszott a győzelemben, de az ilyen lehetőségeket ki kell használni, és most az egész csapat, ideértve Estebant is, pont ezt tette. Jókor jött a győzelem, a nyári szünet előtt. Nagy szükség volt rá, és erősíteni fogja az egész csapat motivációját” – magyarázta.

Ami a folytatást illeti, Prost szerint az első futamgyőzelem hatással lesz Oconra, aki – mint elődei az F1 története során – megváltozhat annak hatására. „Amikor megszerzed az első győzelmed, bekerülsz egy másik dimenzióba. A nyolcadik helyről indult, és nyert. Erre fog gondolni a rajtoknál, és ez más státuszba helyezi a csapaton belül is.”

Reméli, a győzelem elhallgattatja azokat, akik kritizálták az Alpine-t, amiért 2024 végéig szerződtették a fiatal franciát. „Eléggé sok volt a balszerencsés kritika, de ez most lecsendesíti őket. Fernandóval (Alonso) egy dinamikus duót alkotnak majd, és az idő múlásával egyre jobban ki fogják egészíteni egymást. És ez nagyon pozitív. A győzelem már most felpezsdítette a csapatot. Ilyen jó kerékcserét sosem csináltunk például, ez sosem volt az erősségünk. Most az egész csapat felrázódott, és mind jobb munkát végzünk. Varázslatos nap volt ez” – fogalmazott.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak