Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jöhet a második mexikói futam?

Jöhet a második mexikói futam?

RacingNews365
Mexikói sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy 2024-ben az ország két Forma–1-es versenyt rendez. A Red Bull versenyzőjének, Sergio Péreznek az édesapja, Antonio Pérez már tárgyalt a helyi tisztviselőkkel, és az F1 vezetőivel is fölvázolta a terveket.

A Reforma információi szerint a második mexikói verseny helyszíne a Yucatán-félszigeten fekvő híres turistacélpont, Cancún városa lenne. A futamot egy teljesen új pályán rendeznék, ami 2024 tavaszára készülhet el; a szervezők állítólag annak örülnének a legjobban, ha nagydíjukat áprilisban rendezhetnék (tehát nem közvetlenül az őszi mexikóvárosi futam előtt/után).

A projektről állítólag a Mexikói Nagydíj ideje alatt kaphatunk majd bővebb tájékoztatást, az abban érdekelt Antonio Pérez (helyi politikus és a Red Bullnál versenyző Sergio Pérez édesapja) viszont már most adott egy rövid nyilatkozatot róla.

Sergio és Antonio Pérez 2017-ben (Fotó: XPB)

Elhintette, már a Magyar Nagydíj ideje alatt találkozott a Forma–1 vezetőivel, akik pozitívan állnak a cancúni verseny ötletéhez. „Tárgyaltam az F1 embereivel arról, hogy Cancúnba vigyük egy versenyt. Van egy befektetői csoport, ami érdeklődik a projekt újraélesztése iránt. Az F1 emberei is nagyon érdeklődőnek mutatkoztak. Tárgyalásokat fogunk kezdeni velük” – fogalmazott.

„Ez egy új projekt, semmi köze a korábbiakhoz. Mindent bele, Mexikóért! Reméljük, az időpont áprilisra eshet” – folytatta, majd ismét elhintette, a sportág vezetőinek tetszett a második mexikói viadal ötlete.

„Az egész a nulláról indulna. A kötelezettségvállalási levelekkel kezdünk. Nagyon jól fogadták az ötletet. Jean (Todt) és Stefano (Domenicali) megtette azt a szívességet, hogy találkozott velem, ezért utaztam Budapestre. Remélhetőleg 2024-ig már Sergio is bajnok lesz, ez csak még többet ad a projekthez” – zárta gondolatát az idősebbik Pérez.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak