Musorujsag
Élő Eredmények

A Hungaroringen tesztelt az Alfa Romeo ifjú reménysége

A Hungaroringen tesztelt az Alfa Romeo ifjú reménysége

Alfa Romeo
A Hungaroringen teljesítette első Forma–1-es tesztjét a Sauber versenyzői akadémiájának reménysége, Théo Pourchaire. A 17 éves francia versenyző a 2019-es Alfa Romeót terelgethette a Magyar Nagydíj helyszínén.

Pourchaire a 2022-es gumikat tesztelő versenyzőkkel „osztozott” a Hungaroringen, ő azonban nem a Pirelli, hanem egy az Alfa Romeo által szervezett privát teszten vett részt. Pályafutása első Forma–1-es kalandjára a két évvel ezelőtti Alfa Romeo volánja mögött került sor, részleteket azonban a csapat nem közölt a gyakorlásról.

Mindössze annyit írtak, hogy a francia versenyző „teljes programot” futott a Hungaroringen. Ami a szabályokat illeti, tudjuk, hogy a régebbi autók esetében a kilométerlimitre nem kellett figyelni, ugyanakkor csak bemutatógumikat használhatott.

„Tegnap valóra vált egy álmom” – írta közösségi oldalán a fiatal versenyző, aki néhány képet is megosztott első tesztjéről. „Emlékszem, gyermekkoromban nagyon sokat álmodoztam erről a napról. Szeretnék köszönetet mondani az Alfa Romeónak ezért a csodás élményért, ezért a felejthetetlen napért.”

Théo Pourchaire (Kép: Théo Pourchaire/Twitter)

A Sauber akadémiáján edződő Pourchaire tavaly hívta föl magára a figyelmet, amikor ezüstérmes lett a Forma–3-as bajnokságban a tapasztaltabb, papíron versenyképesebb csapattal versenyző ellenfelek között. Idén az F2-ben már az egyik legizgalmasabb tehetségnek tartják, akinek szezonja eddig igencsak vegyesre sikeredett.

Monacóban megszerezte első győzelmét, és lett az F2 történetének legfiatalabb nyertese, később azonban egy kézsérülés is hátráltatta a jó szereplésben. Ennek ellenére egyes források már arról cikkeznek, akár 2022-ben felléphet a királykategóriába.

Noha kivételes tehetségnek tartja a franciát, az Alfa Romeót csapatvezetője, Frédéric Vasseur ezt még korainak tartja. „Szerződésben állunk vele, de nem akarunk semmit sem siettetni. Ne feledjük, még mindig csak 17 éves. Ha összevetjük a többi F1-be érkező tehetséggel, látjuk, ők mind idősebbek voltak. Nem akarom összehasonlítani azokkal, akik egy év után kerültek az F1-be, és szerintem hiba lenne túl korán bedobni őt a mélyvízbe. Előbb az F2-ben végezze el a feladatát” – mondta korábban.

Théo Pourchaire (Kép: Théo Pourchaire/Twitter)
Borítókép: Théo Pourchaire (Kép: Théo Pourchaire/Twitter)

További tartalmak