Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Én is voltam rosszfiú, mikor britek ellen küzdöttem

Alonso: Én is voltam rosszfiú, mikor britek ellen küzdöttem

GPFans
Az Alpine klasszisa, Fernando Alonso bővebben kifejtette, mire gondolt, amikor megjegyezte, Max Verstappen számára mindig is hátrány lesz, hogy a brit Lewis Hamiltonnal küzd a világbajnoki trófeáért.

Alonso a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt Hamilton és Verstappen bajnoki küzdelméről, amivel kapcsolatban megjegyezte, a holland több szempontból is nehezebb helyzetben van, hiszen ő a fiatalabb, ezáltal a tapasztalatlanabb fél, aki ráadásul egy hétszeres világbajnok, a sportág egyik legendája ellen harcol.

Hozzátette, Verstappen számára az is nehézséget okozhat, hogy nem brit származású ellenben riválisával. Akkor nem fejtette ki bővebben, mire gondolt ez alatt (noha azért sejthető volt), legutóbbi nyilatkozatában viszont megtette ezt.

Fernando Alonso (Alpine media)

Elmondta, korábban ő maga is megtapasztalta, nehezebb brit versenyzők ellen harcolni, hiszen az F1 a csapatok, és a média szempontjából is angolközpontú, így a vélemények terén is a britek dominálnak. „Mindig ez volt az érzésem, amikor a dolgok egy kicsit pikánsabbá vagy feszültebbé válnak a bajnoki csatában” – kezdte. „Ez egy brit környezet.”

„A csapatok britek, az újságírók, a média figyelmének nagy része, a televíziós stábok, mindenki az Egyesült Királyságból jön. Érthető, hogy előnyben részesítik azt a srácot, aki a hazájukból érkezik, versenyképes és folyamatosan győzni tud” – tette hozzá.

„Én magam is éreztem ezt, amikor a bajnoki címért küzdöttem, úgy tűnt, én vagyok a rosszfiú a Forma–1-ben, amikor megpróbáltam harcolni, általában a brit srácok ellen. Amikor láttam a silverstone-i esetet, vagy látom, hogy Max kap néhány kérdést, és így tovább, akkor bizony meg tudom érteni az álláspontját” – zárta gondolatát.

Max Verstappen a Magyar Nagydíjon (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Lewis Hamilton, Fernando Alonso és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak