Musorujsag
Élő Eredmények
×

Häkkinen nem győzte dicséri Alonsót: Egy nap alatt meghálálta a bizalmat!

Häkkinen nem győzte dicséri Alonsót: Egy nap alatt meghálálta a bizalmat!

Unibet
Azzal, hogy keményen védekezve, körökig maga mögött tudta tartani Lewis Hamiltont, hozzájárulva evvel Esteban Ocon futamgyőzelméhez, Fernando Alonso egyetlen nap alatt meghálálta az Alpine belé vetett bizalmát – véli a korábbi világbajnok, Mika Häkkinen.

Esteban Ocon Forma–1-es pályafutása legkomolyabb esélyét kapta, amikor a Magyar Nagydíj kaotikus rajtjai után az élre került, és bár Sebastian Vettel végig a nyomában loholt nem kis nyomást helyezve ezzel a vállára, a francia tökéletes versenyzéssel használta ki a lehetőséget. Sokak szerint győzelméhez a csapattárs, Fernando Alonso közreműködésére is szükség volt.

A futam utolsó szakaszában ugyanis Lewis Hamilton a friss gumikon minden riválisánál gyorsabb volt, Alonsót azonban csak egy hosszú csata után tudta maga mögé utasítani. Ezzel pedig eldőlt, hogy előzése után sem tudja már utolérni az élen álló franciát.

Többek között a korábbi kétszeres bajnok, Mika Häkkinen is úgy érzi, Alonsóra nagy szükség volt Ocon győzelméhez. „Tényleg úgy gondolom, hogy Hamilton megnyerte volna a versenyt, ha Fernando nem tudta volna maga mögött tartani”- írta a finn a Magyar Nagydíj hétvégéjét összegző blogbejegyzésében.

Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

„Ha figyelembe vesszük, hogy Lewis 2,7 másodperccel Esteban mögött ért célba, és sokkal gyorsabban ment, az Alpine tényleg köszönetet mondhat Fernandónak, amiért minden tapasztalatát bevetve fel tudta tartóztatni a Mercedest. Lenyűgöző párharc volt, öröm volt nézni. Fernando egy futam alatt meghálálta az Alpine belé vetett bizalmát” – emelte ki.

„Csodálatos, hogy az Alpine nyert egy versenyt. Utoljára franciaként Alain Prost nyert futamot francia autóval és motorral még 1983-ban, szóval ez egy különleges pillanat volt a csapat számára és a Renault Csoport számára is. Hatalmas lökést adhat nekik, Ocon számára pedig tökéletes eredmény nem sokkal azután, hogy aláírta az új szerződését” – folytatta Häkkinen, aki Alonso mellett egy másik rutinos versenyzőt, a másodikként célba érkező, de később kizárt Vettelt is dicsérettel illetett.

„Az eredmény fantasztikus volt az Aston Martin és Sebastian Vettel számára, és fantasztikus is, amennyiben megtarthatják” – utalt arra, hogy a csapat fellebbez a döntés ellen, van tehát esély arra, hogy Vettel visszakapja a második pozíciót. „Ideges napok várnak most a csapatra, amíg ellenőrzik az üzemanyagrendszert” – tette hozzá.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso és Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak