Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalosan is fellebbezett az Aston Martin Vettel kizárása ellen

Hivatalosan is fellebbezett az Aston Martin Vettel kizárása ellen

Aston Martin
Az Aston Martin csütörtök este, egy rövid közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy hivatalosan is fellebbezett Sebastian Vettel kizárása ellen, és mivel új bizonyítékok kerültek a birtokába, az FIA döntésének felülvizsgálását kéri.

Vettel múlt vasárnap másodikként ért célba a Magyar Nagydíjon, sokáig azonban nem örülhetett idei második dobogós helyezésének, az FIA ugyanis kizárta, miután a leintést követően technikai ellenőrzés alkalmával nem tudott kellő mennyiségű üzemanyagmintát levenni német autójából. Az Aston Martin azonban állítja, elég üzemanyag volt az autóban.

Számításaik szerint 1,74 liternek kellett a rendszerben lennie, és ebből 1,44 litert nem tudott kinyerni az FIA. A szabályok szerint a mintavételhez 1 liternyi üzemanyagra van szükség, tehát ha igaza van a csapatnak, és ki is tudja nyerni a hiányzó mennyiséget, lehet alapja a tiltakozásnak.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Ők minden esetre már vasárnap jelezték, fellebbeznek a döntés ellen. Szándékukról már akkor értesítették az FIA-t, a hivatalos fellebbezést viszont csak csütörtökön nyújtották be (erre egyébként a verseny után 96 óra állt a rendelkezésükre).

Rövid közleményükben kiemeli, nincs és nem is volt arra utaló jel, hogy Vettel teljesítményelőnyhöz jutott az „állítólagos szabálysértés” miatt, ahogyan arra sem, hogy az szándékos lett volna. Megemlítik, adataik szerint 1,74 liternyi benzin maradt az autóban, és mivel új bizonyítékokat találtak a fellebbezés mellett felülvizsgálást is kérnek.

Hangsúlyozzák, a talált bizonyítékok relevánsak az ügy szempontjából és az eredeti vizsgálat idején még nem álltak rendelkezésre (azt nem írják mi ezek a bizonyítékok, de nem kizárt, hogy sikerült kinyerniük a hiányzó benzinmennyiséget, vagy igazolni, hogy az autójukban van).

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

 

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak