Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan, mikor tárgyalnak az Aston Martin fellebbezéséről

Megvan, mikor tárgyalnak az Aston Martin fellebbezéséről

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékes versenybírái hétfő délután döntenek arról, elfogadják-e az Aston Martin bizonyítékait és felülvizsgálják-e Sebastian Vettel magyarországi kizárását.

Az óvási szándékát már a hétvégén, közvetlenül az ítélet kihirdetése után jelző Aston Martin tegnap hivatalos formában is megerősítette, elkötelezte magát amellett, hogy fellebbez az FIA vasárnapi döntése ellen (ennek értelmében zárták ki a Magyar Nagydíjon másodikként célba érkező Sebastian Vettelt), sőt a szövetség döntésének felülvizsgálását is kéri.

Vettelt azt követően diszkvalifikálták a magyar futamról, hogy autójából nem tudták kinyerni a mintavételhez szükséges minimális üzemanyag mennyiséget (ez a jelenlegi előírások szerint 1 liter). Az Aston Martin azonban állítja, marad elegendő üzemanyag a versenygépben.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

A csapatvezető már akkor jelezte, ezt bizonyítani is tudják, ezért fognak fellebbezni az FIA döntése ellen. Ezt tegnap este meg is tették, sőt a felülvizsgálati eljárást is elindították, elmondásuk szerint ugyanis a héten birtokukba kerültek olyan, az ügy szempontjából releváns bizonyítékok, melyek vasárnap még nem álltak rendelkezésükre.

Az FIA most kihirdette az ügy tárgyalásának időpontját: erre hétfőn, magyar idő szerint délután 3 órakor kerül majd sor. A versenybírák egy online „találkozó” keretén belül vizsgálják majd meg az Aston Martin bizonyítékait.

Amennyiben elfogadják ezeket, újabb meghallgatást szerveznek majd, melynek keretében részletesebben felülvizsgálják majd az egész ügyet. Ha a csapat „nyer”, Vettel visszakaphatja a második helyet, és az azért járó tizennyolc pontot, ami kulcsfontosságú lehet az Aston Martin számára a konstruktőri küzdelemben – nem meglepő, hogy foggal-körömmel küzdenek érte.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin) Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak