Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon szerint semmi sem olyan Alonsóval, amilyennek mondták

Ocon szerint semmi sem olyan Alonsóval, amilyennek mondták

Autosport
Semmi sem igaz abból Esteban Ocon szerint, amit Fernando Alonsóról összehordtak korábban.

Nem győzött köszönetet mondani Esteban Ocon a hungaroringi győzelméhez nagyban hozzájáruló Fernando Alonsónak. Csapattársa azzal segítette őt a pályafutása első győzelmét hozó versenyen, hogy a hajrában 11 körön keresztül tartotta maga mögött a jóval gyorsabb Lewis Hamiltont, akinek így a végére már nem maradt elég ideje arra, hogy utolérje őt és Sebastian Vettelt.

Ocon a futam után arról beszélt, hogy előzetesen sokan intették óvatosságra, amikor kiderült, hogy Alonso lesz a csapattársa. A spanyol igazi csapattársfaló hírében áll, és több korábbi kollégája is beszélt arról, hogy miközben személyesen jól kijöttek, erős politikusként mindig elérte, hogy munkaadójuk mögé álljon be.

Idei csapattársa az Alpine-nál eddig teljesen mást tapasztalt.

„Sokan mondtak sokfélét, figyelmeztettek, és elmondták, mi mindent hallottak és hasonlók. De be kell valljam, nekem semmi ilyen problémám nincs. A csapaton belül nagyszerű a hangulat, jól együttműködünk, minden szükséges információt megosztunk egymással.”

„Rendben, nem a bajnoki első és második helyért harcolunk, szóval lehet, hogy az talán más lenne. De most semmi nem tapasztalható az említett problémák közül. Örülök, hogy Fernandóval dolgozhatok, és szerintem eddig jó volt a kapcsolatunk, minden nagyszerű” – magyarázta az újdonsült futamgyőztes.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Hogy mi lenne akkor, ha rendszeresen a győzelem lenne a tét, az valóban érdekes kérdés. Alonso mindenesetre a visszatérése és a kétéves kihagyása kapcsán korábban elmondta, hasznos tapasztalat volt számára a sportautó-világbajnokság (WEC), ahol nem egyedül, hanem két másik versenyzővel alkottak egy csapatot, osztozniuk kellett az autón, és számított a csapatmunka. Több szakértő is úgy véli, ez egyfajta változást hozott a spanyolnál. A feladata jelenleg nem sokban tér el attól, ami a WEC-ben volt: együtt kell működnie Oconnal ahhoz, hogy az Alpine fejlődjön és arra a szintre jusson, ami a nagyobb sikerekhez kell. Volt mclarenes csapattársa, Jenson Button is beszélt arról, hogy Alonsónak érzése szerint jót tett az F1-től távol, a sportautózásban töltött időszak.

Ocon a futam után úgy fogalmazott: „A médiában sok negatív megjegyzést kaptam Fernandóról, mielőtt megérkezett volna a csapathoz. Jó párost alkotunk, előrébb visszük a csapatot, és remélem, hogy ez csak az első győzelem volt a sok közül, ami még ránk vár, és a jövőben együtt is állhatunk majd a dobogón.”

Borítókép: Fernando Alonso és Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak