Musorujsag
Élő Eredmények

Marko Cunodát bírálta: A fejed nemcsak azért van, hogy sisakot húzz rá…

Marko Cunodát bírálta: A fejed nemcsak azért van, hogy sisakot húzz rá…

GMM
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kritikával illette az Alpha Taurinál idén debütáló Cunoda Jukit az első félévben elkövetett hibák miatt. A szakember szerint a fiatal japánnak fejben kellene jóval erősebbé válnia.

Cunodának voltak villanásai a 2021-es szezon első felében, de legtöbbször vezetői hibáival, az év elején pedig dühös rádiós üzeneteivel hívta föl magára a figyelmet. Azt, hogy az F1 nagyobb falat, mint hitte, ő maga is elismerte, annak érdekében pedig, hogy megfeleljen a kihívásoknak elfogadta, hogy Olaszországba kell költöznie.

Noha ez a főnökök és a pilóta elmondás szerint is sokat segített, a Red Bull tanácsadója, a pilótákkal kapcsolatos döntésekbe komoly beleszólással rendelkező Helmut Marko nemrég kritikusan nyilatkozott Cunoda első féléves teljesítményéről.

Helmut Marko (Fotó: XPB)

„Nos, a fej nemcsak azért van, hogy sisakot húzzunk rá, hanem azért is, hogy gondolkodjunk” – jegyezte meg epésen az osztrák szakember. „Még fiatal, erősen dolgozik benne a japán mentalitás, de olyankor is követ el hibákat, amikor egyáltalán nem kellene, mint például az első szabadedzéseken” – tette hozzá.

Marko a kritika ellenére nem érzi úgy, hogy Cunoda elveszett, sőt továbbra is kitart amellett, hogy versenyzője fejlődni fog. „Minden rendben lesz. Van még ideje” – fogalmazott a sportvezető, aki korábban a jövő egyik bajnokesélyesét látta a japánban.

Ami az Alpha Tauri felállását illeti, amennyiben Cunoda megkapja a második lehetőséget, az várhatóan változatlan marad, Pierre Gaslyt ugyanis a Red Bull továbbra is szeretné a testvércsapatnál tartani, hogy annak vezére legyen. „Van opciós szerződésünk Pierre-rel, és ezzel élni is fogunk. Minden más pletyka badarság. Ő a legerősebb szezonját futja, vezérpilótaként pedig nagyon fontos az Alpha Tauri számára, a csapat ugyanis a középmezőny egyik legjobbja lett” – mondta.

Cunoda Juki és Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak