Musorujsag
Élő Eredmények

Az Alpha Tauri nem akar változtatni

Az Alpha Tauri nem akar változtatni

RacingNews365
A csapatvezető, Franz Tost nem lát okot arra, hogy az Alpha Tauri változtasson pilótapárosán, és reméli, hogy már a nyári szünet utáni első verseny, vagyis a Belga Nagydíj előtt bejelenthetik Pierre Gasly és Cunoda Juki maradását.

Cunoda idén érkezett a Red Bull második számú alakulatához, ahol az ott 2018-ban egy évet, majd a 2019-es szezon második fele óta két újabb idényt lehúzó, és jelenleg élete formájában versenyző Pierre Gasly csapattársa lett. Noha a japán a vártnál gyengébben kezdett, Gaslyt pedig több riválissal is szóba hozták, várhatóan 2022-ben is ők alkotják majd az Alpha Tauri kettősét.

A Red Bull vezetői azt többször elmondták már, hogy Gaslyt a folytatásban is az Alpha Taurinál látnák, hiszen szeretnék, hogy a csapat vezérpilótája legyen, Cunodában pedig az újonchibák ellenére is látnak fantáziát.

Hogy jövőre is ők lesznek a versenyzői, arra nemrég Franz Tost is elég erősen utalt, sőt kijelentette, ezt a lehető leggyorsabban, még a szünet vége előtt be szeretnék jelenteni. „Igen, remélem, megtehetjük” – kezdte. „Most nem látom, hogy más jelentkező volna, remélem, mindkettejükkel folytathatjuk 2022-ben” – tette hozzá.

Franz Tost (Fotó: XPB)

„Juki számára a következő lesz a második év, amelyben már ismerni fogja a pályákat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy most a pályák fele teljesen új számára. Európában ment az F2-ben és az F3-ban, de megyünk majd Amerikába, Mexikóba, Brazíliába is, ahol sosem versenyzett még” – emelte ki.

„Sosem könnyű új helyszínen menni, ezt nem szabad alábecsülnünk. Silverstone-ban például remek munkát végzett, pedig csak egy edzés volt. Nehéz egy edzés után menni az időmérőre, főleg azon a szinten, amin az F1 most tart. Ha egy új versenyző érkezik a csapathoz, az embernek el kell fogadnia, hogy lesznek hibái is” – folytatta.

Végül külön kiemelte, nem lát semmilyen okot arra, hogy az Alpha Tauri változtasson 2021-es felállásán. „Pierre fantasztikus munkát végez, Juki pedig még újonc, aki szintén jól teljesít. Neki még tapasztalatokat kell szereznie és sokat kell tanulnia. Ez nem túl különös, ez teljesen logikus a fiatal versenyzők esetében. Ez egy olyan kockázat, amit az ember minden egy alkalommal vállal, amikor újonccal a fedélzeten megy neki egy szezonnak” – zárta gondolatát.

Franz Tost és Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki és Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak