Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Katar lehet az egyik beugró helyszín

Sajtó: Katar lehet az egyik beugró helyszín

Autosport
A legfrissebb hírek szerint Katar még 2021-ben bekerülhet a Forma–1-es versenynaptárba, a közel-keleti helyszín veheti ugyanis át a koronavírus-világjárvány miatt korábban már törölt Ausztrál Nagydíj helyét.

Továbbra is kérdéses, miként folytatódik a világbajnokság az európai fordulók után, a több országban is felerősödő koronavírus-járvány ugyanis nem egy helyszín esetében gondot okozhat, akárcsak a szigorú utazási szabályok. Az F1 azonban a futamtörlések ellenére is szeretné tartani a 23 fordulóból álló menetrendet. Idén is szükség lesz tehát beugró, vagy duplázó helyszínekre.

Korábban már fölmerült, hogy Austin két versenynek is otthont adhat, Texasban viszont az utóbbi hetekben ismét megnőtt a fertőzöttek és a kórházban kezeltek száma, így a verseny sorsa újra kérdésessé válhat.

Fotó: XPB

Fölmerült, hogy a tavalyi évhez hasonlóan Bahrein is duplázik majd (a szezonzárót ők már lebonyolították, de a későbbiek során visszatérhet még hozzájuk a mezőny egy futam erejéig), a legfrissebb hírek szerint pedig annak is egyre nagyobb az esélye, hogy Katar is bekerül a 2021-es menetrendbe.

A közel-keleti ország a szezon végén rendezheti első F1-es futamát; november 21-én az Ausztrál Nagydíj időpontjában. Ami az engedélyt illeti, mivel az aszfaltcsík rendelkezik az FIA első osztályú minősítésével, papíron azzal nem lehet gond, hogy F1-es versenyt rendezzenek rajta.

A katari Losail International Circuit 2004 óta látja vendégül a MotoGP mezőnyét, korábban Superbike és WTCC-futamot is rendeztek rajta és a GP2 Ázsia sorozat is ellátogatott a helyszínre. Maga a pálya – ahogyan azt a MotoGP idejében 2007 óta láthatjuk – alkalmas a villanyfényes futamok lebonyolítására is, az F1 tehát adott esetben újabb éjszakai versenyt is tarthat.

A 2020-as második bahreini verseny rajtja (Fotó: XPB)
Borítókép: Katar (Fotó: Wolrd SBK/Twitter)

További tartalmak