Musorujsag
Élő Eredmények

Interlagosé az utolsó sprint

Interlagosé az utolsó sprint

GPFans

Hosszú, az F1 vezetői és csapatai közötti megbeszélések után dőlt el, hogy 2021-ben több helyszínen is kipróbálják a sprintkvalifikációs versenyeket. Az elsőt már le is bonyolították Silverstone-ban, a másodikra pedig a nyári szünet után kerül majd sor az Olasz Nagydíj helyszínén. A harmadikról hivatalosan eddig nem adtak tájékoztatást.

Az F1 azonban nemrég bejelentette, Brazíliában tervezik megrendezni az utolsó sprintkvalifikációs futamot november hetediként (igaz a szervezők nemrég kérték, változtassák meg a verseny időpontját, tegyék egy héttel későbbre azt).

Interlagos (Fotó: XPB)

A menetrend az olaszországi és a brazíliai sprintkvalifikáción sem változik majd, vagyis pénteken egy szabadedzést és egy időmérőt rendeznek majd, szombaton a második gyakorlásra és az időmérőnek számító sprintfutamra kerül majd sor, vasárnap pedig a nagydíj startol (ennek rajtsorrendjéről dönt majd a sprintkvalifikáció, annak indulási sorrendjét pedig az időmérő határozza meg).

Noha a szervezők ragaszkodnak a versenyhez, és nemrég arról beszéltek, azt közönség előtt (ráadásul teltház előtt) szeretnék rendezni, továbbra sem vehetjük biztosra, hogy a brazil futamot megrendezik, az országban ugyanis továbbra is gondot okoz a koronavírus-világjárvány.

Amennyiben nem lehet megrendezni a brazil hétvégét, az F1 várhatóan pótolja majd azt egy beugrós helyszínnel, hiszen ragaszkodnak a huszonhárom versenyből álló menetrendhez. Ami a lehetséges beugrókat illeti, az utóbbi időben legtöbbet Katarról cikkeztek, valamint arról, hogy Bahrein egy második versenynek is otthont adhat majd.

Interlagos (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak