Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Alonso 2022-ben is az Alpine-nál versenyez

Hivatalos: Alonso 2022-ben is az Alpine-nál versenyez

Alpine
Az Alpine F1-es csapata megerősítette, élt a hosszabbításhoz való jogával, így az idén visszatért Fernando Alonso jövőre is náluk fog versenyezni.

Tekintve, hogy Fernando Alonso a Forma–1-es visszatérésének bejelentése óta a 2022-es szabályváltozásokat és az általuk az Alpine-nak kínált nagy áttörési lehetőséget emlegeti, magától értetődőnek tűnt, hogy a két év kihagyás után újra a mezőny tagjává váló kétszeres világbajnok nemcsak 2021-ben kívánt újra autóba ülni, jövőre is a mezőnyt kívánja erősíteni. Pár héttel ezelőtt azonban kiderült, hogy a tavaly „több évre szóló” megállapodásként beharangozott egyezségük valójában egy 1+1 éves szerződés volt, melynek lényege, hogy egy bizonyos határidőig a felek élhetnek az automatikus hosszabbítás lehetőségével.

Az Alpine csütörtökön bejelentette, hogy ezt megtették, vagyis bebiztosították Alonso helyét 2022-re is.

A Magyar Nagydíjon ezen a néven első győzelmét ünneplő csapat közleményében kiemelte, Alonsóval történt hosszabbításukkal csak megerősítik a már eleve erős együttműködésüket, és a 40 éves veterán tapasztalatával és tudásával továbbra is meghatározó szerepet játszik a karosszériájuk és a motorjuk fejlesztésében a 2022-es nagy szabályváltozásokra való felkészülés során.

Laurent Rossi és Fernando Alonso (Fotó: Alpine) Laurent Rossi és Fernando Alonso (Fotó: Alpine)

A nehézkes évkezdés után Alonso a legutóbbi versenyeken nagyon erős formát mutatott, mellyel meggyőzte az Alpine-t, érdemes továbbra is építeni rá. „A kétéves pihenője után mindössze hat hónap alatt Fernando bizonyította, mennyire erős a versenyeken, mennyire gyors és ravasz. A Magyar Nagydíjon a szezonbeli legjobb eredményét érte el a negyedik hellyel, ami egyben a legjobb eredményét jelentette 2014 óta. Emellett az állhatatosságával és tudásával hozzájárult a csapat első F1-es győzelmének megszerzéséhez is” – emelte ki a csapat.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megerősíthetjük a szerződéshosszabbításunkat az Alpine csapatával 2022-re” – nyilatkozta Alonso. „Abban a pillanatban otthon éreztem magam a csapatnál, hogy visszatértem. Tárt karokkal fogadtak. Öröm újra a sportág legragyogóbb elméivel együtt dolgozni Enstone-ban és Viry-Chatillon-ban. Nehéz szezon ez mindenki számára, de csapatként javultunk, és a magyarországi eredményünk jó példa volt erre.”

„További szép emlékeket szeretnénk szerezni az év hátralévő részében, de kiváltképp a következő szezontól, amikor jönnek a Forma–1 új szabályai. Mindig is támogattam a törekvést, hogy tegyék kiegyenlítettebbé a mezőnyt, és a 2022-es változások nagy lehetőséget kínálnak erre. Nagyon várom az év hátralévő részét, valamint hogy Esteban csapattársaként versenyezzek az Alpine-nal 2022-ben.”

Laurent Rossi és Fernando Alonso (Fotó: Alpine) Laurent Rossi és Fernando Alonso (Fotó: Alpine)

Miközben Alonso jövője 2022-ig biztos a csapatnál, Esteban Ocon korábban 2024-ig szóló megállapodást írt alá Enstone-nal. Laurent Rossi, az Alpine ügyvezető igazgatója úgy véli, a jelenlegi tökéletes felállás számukra. „Az egyik legerősebb páros a mezőnyben. Nagyon jól működik, mindketten tehetségesek és gyorsak, a csapatszellemünk pedig az első győzelmünkhöz vezetett Magyarországon” – dicsérte a csapattársak együttműködését.

„Fernando a visszatérése óta lenyűgöz minket. Elképesztő látni az elhivatottságát, a csapatszellemét és azt, mennyire arra fókuszál, hogy mindent kihozzon a csapatból. A magyarországi teljesítménye egy újabb példa volt, hogy mire képes, és mindenkit emlékeztetett arra, mit tud versenyzőként. Meggyőződésem, hogy sokat fogunk profitálni Fernando szakértelméből és tapasztalatából, amikor a 2022-es karosszériánk és motorunk fejlesztésének utolsó fázisába lépünk.”

„Éppen úgy éhezik a sikerre, mint mi, és mindent belead, hogy ez a teljesítményben is megmutatkozzon. Most viszont még arra kell összpontosítanunk, hogy erős második félévet produkáljunk, a legjobbat hozzuk ki minden versenyből, és a lehető legjobb helyen végezzünk a konstruktőri bajnokságban. Ezzel egy aranyat érő helyzetbe kerülhetünk a következő évre, ami nagy lehetőséget kínál számunkra.”

Borítókép: Laurent Rossi és Fernando Alonso (Fotó: Alpine)

További tartalmak