Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vettel: Egy vicc, hogy ezért pontokat kaptunk!

Vettel: Egy vicc, hogy ezért pontokat kaptunk!

The Race
Sebastian Vettel és Pierre Gasly sem érzi megérdemeltnek a vasárnap kapott pontjait, és nem értettek egyet azzal, hogy csak a végeredmény kihirdetéséért küldték őket pályára.

Szerzett egy ötödik helyet, és ezzel beállította az idei második legjobb eredményét az Aston Martinnal, ám Sebastian Vettelt ez most nem igazán érdekelte. A „nem is volt” Belga Nagydíj négy óra várakozásról és pár biztonsági autó mögött megtett körről szólt, ami a négyszeres világbajnok szerint kevés ahhoz, hogy pontokat osztogassanak érte. Az FIA mégis osztott, még ha csak felezett pontszámmal is.

„Ez szinte egy vicc, nemde? Ez egy vicc! Ha az időmérő edzésekért akarnak jutalmazni, akkor osszanak pontokat az időmérőért! Mi mit tettünk a pontokért ma? Nem tudom” – kritizált a német.

Hangsúlyozta, a versenyzésre ilyen esős viszonyok és rossz látási körülmények mellett nem volt lehetőség Spában, ezért az, hogy nem engedték útjukra őket, helyes döntés volt. De csak ez.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

„Ötödik voltam, és alig láttam valamit. Nagyon oda kellett figyelnem, hogy nehogy elvétsem, hol van Daniel. A ködlámpákat is csak nagyon későn lehetett meglátni a vízpermettől. Gyanítom, hogy még hátrébb még rosszabb volt. Több eső érkezett, amikor kimentünk, érezni lehetett ezt is.”

„A legfontosabb, hogy biztonságban vagyunk. Nehéz döntés volt a mai, nem volt könnyű ilyen sokáig itt várakozni és hagyni várni az embereket is. De talán ez volt a jó döntés, mivel már sötétedett” – magyarázta Vettel.

Nem ő volt az egyetlen versenyző, aki túlzásnak érezte, hogy pontokat osztogattak. Lewis Hamilton szerint az egész csak a pénzről szólt és arról, hogy legyen egy végeredmény. Pierre Gasly sem gondolja, hogy járt nekik a pont.

„Nem érzem úgy, hogy megérdemeltem a pontjaimat azért, amit csináltam. Egyszerűen csak követtem a biztonsági autót. Nem ütköztem a rajtrácsra vezető körön, de ez az egyetlen dolog, amit ma tettem.”

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Végső soron nem is a pont számít igazán. Nagyon sajnálom a kilátogató embereket, akik ideutaztak, órákon át várakoztak az esőben, hogy F1-es versenyt lássanak, és csak annyit láttak, hogy a biztonsági autó ment pár kört, és az F1-esek követték. Igazán sajnálom őket.”

„Nem hinném, hogy létezett más opció, mert a látási viszonyok nagyon rosszak voltak a sorban. Tudjuk, mik a következményei, ha valakibe belehajtanak. Sajnos szerintem nem volt más opció. Kissé meglepődtem, mert az az érzésem, hogy csak azért küldtek ki minket a legrosszabb körülmények között, hogy kioszthassák a pontokat” – mondta az Alpha Tauri versenyzője, akit Vettel mögött rangsoroltak 6.-ként.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak