Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly szerint a holland futam olyan lesz, mint egy monacói

Gasly szerint a holland futam olyan lesz, mint egy monacói

Alpha Tauri
Az Alpha Tauri versenyzője, Pierre Gasly arra számít, a szűk és kanyargós holland pályán hasonló lesz a futam képe, mint Monte-Carlóban, vagyis ő – normál esetben, normál körülmények között – kevesebb akcióra és előzésre számít.

Noha Zandvoort egy klasszikus, tempós és versenyzői élmény szempontjából a pilóták elmondása alapján izgalmas helyszín, a rövid egyenesek és a szűk pályaszélesség miatt az előzések szempontjából a „problémásabb” aszfaltcsíkok közé tartozik. A szervezők az idei visszatérés előtt ezen néhány kanyar megdöntésével próbáltak segíteni.

Hogy törekvéseik sikerrel járnak-e, az értelemszerűen csak a hétvégén derül ki, az Alpha Tauri francia versenyzője, Pierre Gasly azonban nem vár előzésparádét a Holland Nagydíjtól. Ő most egy, a monacói futamokat idéző versenyre készül.

„Érdekes hétvége lesz ez, bizonyos szempontból Monaco megismétlődése” – jelentette ki a csapat előzetesében. „Mivel az egyenesek rövidek és pálya nagyon szűk, az előzés különösen bonyolult lesz. Ez természetesen azt jelenti, hogy az időmérő különösen fontos lesz, és mivel úgy tűnik, ezen a területen egészen jól teljesítünk, számunkra ez pozitív” – emelte ki.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Egy másik fontos tényező, hogy mivel a tenger mellett vagyunk, pénteken poros pályafelülettel számolunk, mivel nagyon sok homokot fúj az aszfaltra a szél, szóval a körülmények változni fognak a hétvége során” – folytatta.

Gasly számára egyébként nem lesz teljesen új a pálya, 2012-ben ugyanis a Forma–Renault-ban már versenyzett Zandvoortban. „A vonalvezetés sokat változott azóta, ezt a szimulátorban is megtapasztaltam már. Ami a hétvégét illeti, szerintem csodálatos élmény lesz, hiszen ez az első Holland Nagydíj, mióta Max (Verstappen) az F1-ben van” – fogalmazott.

A versenyt egyébként most a szokottnál is izgatottabban várja, Belgiumban ugyanis végül egyetlenegy versenykört sem tehetett meg. „Nem számít, hogy az F1 a világ legmodernebb sportja, az időjárást senki sem tudja irányítani. Kár, hogy nem versenyezhettünk, főleg a szurkolók miatt, akik eljöttek és végig türelmesen vártak. Csalódás volt, mert erős hétvégén volt egy hatodik rajthellyel. Biztos voltam benne, hogy elérhetünk egy jó eredményt a futamon. Legalább nem kell sokat várni, hogy versenyezhessünk. A pozitívumokat igyekszem átvinni Zandvoortba” – mondta.

Max Verstappen Zandvoortban (Fotó: Red Bull) Max Verstappen Zandvoortban (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Max Verstappen Zandvoortban (Fotó: Red Bull)

További tartalmak