Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen a szimulátoros munkáról: Olyan, mint egy nap egy bunkerben

Räikkönen a szimulátoros munkáról: Olyan, mint egy nap egy bunkerben

GPFans
Bár továbbra is unja, és most épp egy bunkerben töltött naphoz hasonlította a szimulátoros munkát, Kimi Räikkönen áll csapata, az Alfa Romeo segítségére, és dolgozik annak új szimulátorában, mert tudja, korábbi tapasztalatai alapján hasznosak lehetnek a visszajelzései.

Nemrég készült el az Alfa Romeo új szimulátora, ennek beállításában pedig Räikkönen tapasztalatai bizony kulcsfontosságúak lehetnek, a finn ugyanis hosszú pályafutása során több élcsapatnál is megfordult, több magas színvonalú szimulátorral is volt dolga. És bár továbbra sem szeret ezzel dolgozni, tudja, hogy munkája fontos lehet az Alfa számára.

Épp ezért készséggel áll az istálló rendelkezésére, igaz, amikor arról kérdezték, miért inkább őt hívják a sokkal rutintalanabb csapattárs, Antonio Giovinazzi helyett, a Jégember a maga stílusában igyekezett megfejéssel szolgálni.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Valószínűleg azért, mert én vagyok közelebb” – jegyezte meg az istálló svájci központjának „szomszédságában” lakó világbajnok. „Ez a nagy tényező ebben az egészben. Nekem eléggé könnyű elmenni, hiszen csak 40 percre vagyok tőlük.”

„Nyilvánvaló, hogy mivel ez most egy új dolog a csapat számára, elég sok munkát kell elvégeznünk vele, és az is nyilvánvaló, hogy elég sok tapasztalatom van más szimulátorokkal, szóval el is fogom végezni a dolgom. Nagyra tartják ezt. Nem ezek a legszórakoztatóbb napok, amikor egy napig csak egy bunkerben ülsz, de ez egy jó csapat, és eddig szerencsére jól ment” – magyarázta.

A csapattárs, Giovinazzi a szimulátorral kapcsolatban elmondta, az máris hasznos eszköznek bizonyult az alakulat számára. „Még eléggé új. Természetesen dolgozunk még rajta, először megpróbáljuk tökéletesíteni. Szerencsére tudjuk arra használni, hogy javítsunk az autónkon. Elég sokat dolgozunk. Hosszú út áll még előttünk, meg kell még tennünk néhány kilométert, hogy javítsunk rajta, aztán majd megpróbáljuk fejlesztésre használni” – mondta.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak