Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg: Megértettem volna, ha Bottas kihagy egy évet

Hülkenberg: Megértettem volna, ha Bottas kihagy egy évet

Servus TV
Az Aston Martin tartalékosa, Nico Hülkenberg megértette volna Valtteri Bottast, ha öt roppant intenzív a Mercedesnél, Lewis Hamilton mellett töltött év után nem igazol azonnal egy új csapathoz, hanem inkább kihagy egy évet, hogy feltöltődjön.

A héten végre pont került a Mercedes versenyzőinek jövőjével kapcsolatos találgatások végére; ahogyan azt több forrás is jelezte, Valtteri Bottas az év végén távozik, helyét pedig a fiatal George Russell veszi át. Az is kiderült, hol folytatja pályafutását a rutinos finn: honfitársát, Kimi Räikkönent váltja majd az Alfa Romeónál.

Egy kisebb csapatban, várhatóan a mezőny közepén új kihívások várnak tehát Bottasra, akiben az Alfa Romeo az istálló új vezérpilótáját látja, és akinek az előző intenzív évek után valószínűleg jót tesz majd a környezetváltozás.

Korábbi riválisa, a jelenleg az Aston Martin tartalékosanként az F1 közelében mozgó Nico Hülkenberg a finn váltásával kapcsolatban kijelentette, ő azt is megértette volna, ha Bottas kihagy egy évet, hogy kipihenje az előző évek fáradalmait és mentálisan is feltöltődjön. „Úgy látszik még mindig éhes a sikerek és még mindig vezetni akar” – nyilatkozta a német.

Nico Hülkenberg (Fotó: Nico Hülkenberg/Instagram) Nico Hülkenberg (Fotó: Nico Hülkenberg/Instagram)

„Nagyon is megértettem volna, ha a Mercedesnél, a Lewis Hamilton mellett eltöltött öt intenzív szezon után szeretne egy év szünetet tartani. Minden tiszteletet megérdemel, mert sosem egyszerű a csúcson, a világ talán legjobb versenyzője ellen küzdeni. Neki is sok mindent kellett elviselnie az évek során” – folytatta.

Bár az Alfa Romeo komolyabb terveket dédelget, és ki szeretné használni a 2022-es szabályváltozásokat, Bottasnak jövőre várhatóan a középmezőnyben kell majd küzdenie, ami furcsa lehet majd számára öt, a boly elején töltött szezon után. Hülkenberg szerint erre külön fel kell majd készülnie a finn versenyzőnek (aki korábban azért versenyzett már az üldözők között), a középmezőny küzdelmeihez ugyanis teljesen más hozzáállásra van szükség.

„Ez mindenképp nagy változás lesz számára. Már nem a legjobb autóban fog ülni, nem az első autóban lesz, hanem újra a középmezőnyben, aminek ismét fel kell vegye a ritmusát, újra a valóságban lesz. Ott mások a törvények” – fogalmazott a német, aki hosszú évekig volt oszlopos tagja az üldözőbolynak, és küzdött a középmezőny legjobb pozícióiért több csapattal.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: Valtteri Bottas/Fb)

További tartalmak