Musorujsag
Élő Eredmények

A baleset utáni életükről beszél Schumacher családja a róla készült filmben

A baleset utáni életükről beszél Schumacher családja a róla készült filmben

Racefans
A család Michael Schumacher balesete utáni helyzetéről is beszél a hétszeres világbajnok felesége a korábbi F1-es versenyzőről készült dokumentumfilmben.

Amióta 2014 szeptemberében hazaszállították svájci otthonukba az azt megelőző decemberben súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet szenvedő Michael Schumachert, a család teljesen elzárta a hétszeres bajnokot a külvilágtól, állapotáról pedig semmilyen információt nem osztott meg. Schumacher mindig határozottan szétválasztotta a szakmáját a magánéletétől: míg előbbit a nyilvánosság előtt kellett folytatnia, utóbbiba nem engedett túl sok betekintést. Családja és menedzsmentje erre hivatkozva óvja őt a balesete óta.

Szeptember 15-én a Netflixen debütál a Schumacher című dokumentumfilm, melyet a család támogatásával és közreműködésével készített el egy német produkciós cég. Abban személyes hangvételű interjúk, a családi archívumból származó, eddig sosem látott felvételek is megtekinthetők lesznek. Habár előzetesen jelezték, Schumacher jelenlegi állapotáról a filmben sem kívánnak részleteket elárulni, a Racefans beszámolója szerint az exversenyző felesége, Corinna Schumacher arról mégis beszél benne, hogyan változott meg az életük 2013. december 29-e óta.

„Természetesen minden nap hiányzik Michael. De nemcsak nekem, a gyerekeknek, a családnak, az édesapjának is, mindenkinek, aki körülveszi. Mindenkinek hiányzik Michael, de Michael itt van. Másképpen, de itt van, és ez erőt ad nekünk, érzem”

– mondja a filmben Corinna.

Corinna Schumacher (Fotó: FIA)

Emellett azt is elárulta, hogy Schumacher terápiás kezelést kap az agyi sérülése után. „Együtt vagyunk. Együtt élünk otthon, és csináljuk a terápiát. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy jobb legyen Michaelnek, és hogy biztosítsuk a kényelmét, valamint hogy érezze, körülveszi a család, érezze a köteléket. És nem számít, mi az, én mindent meg fogok tenni. Mind meg fogunk.”

„Igyekszünk továbbra is olyan család maradni, amilyennek Michael szerette, és amilyennek még most is szereti. És folytatjuk az életünket. A magánélet magánélet, ő is mindig ezt mondta. Nagyon fontos számomra, hogy továbbra is élvezhesse a magánéletét, amennyire csak lehetséges. Michael mindig óvott bennünket, most mi óvjuk Michaelt”

– fogalmazott a bajnok neje.

Mick Schumacher édesapja autójában

A filmben a Forma–1-ben idén debütált Mick Schumacher, Michael fia is beszél apjáról. Elmondta, szomorú, hogy nem beszélheti meg az F1-ben szerzett tapasztalatait az édesapjával.

„A baleset óta a családunk olyan pillanatokat él át, amiken szerintem sok ember átmegy, amikor a szülei már nincsenek többé vele, vagy kisebb mértékben vannak csak. Szerintem ez egy kicsit igazságtalan.”

„Úgy vélem, apám és én már másképpen értenénk egymást, mivel hasonló nyelvet beszélünk, a motorsport nyelvét, és sokkal több mindenről beszélhetnénk. És erre gondolok legtöbbször: elgondolkodom, mennyire klassz lenne. Bármit megadnék csak ezért”

– fogalmazott a Haas versenyzője.

Borítókép: Michael Schumacher és Corinna Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak