Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alkalmazná tanácsadóként Räikkönent az Alfa Romeo főnöke

Alkalmazná tanácsadóként Räikkönent az Alfa Romeo főnöke

Autosport
Még nincs konkrét terve Kimi Räikkönennek az év végi visszavonulását követő időszakra, de úgy tűnik, utolsó csapatánál, az Alfa Romeónál a későbbiekben is lenne számára hely.

Egy hete jelentette be Kimi Räikkönen, hogy a 2021-es az utolsó szezonja a Forma–1-ben, az év végén visszavonul. Hogy mihez kezd majd 2022-től, azt még maga sem tudta megmondani. Zandvoortban arról beszélt, most a családja a legfontosabb, más terveken még nem gondolkodott. Hozzátette, abban sem biztos, hogy más kategóriában, bármilyen formában fog még versenyezni.

Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke előrebocsátotta, amennyiben később kedvet kapna hozzá, náluk tanácsadóként lesz helye a 2007-es bajnoknak, akinek rutinja és meglátásai már az elmúlt három évben is nagyon értékesek voltak a hinwili istálló számára. „Csak pár napja jelentette be, hogy visszavonul. Ahogy hallom, bizonyos sorozatoktól máris kapott ajánlatokat, szóval én jobbnak látnám, ha most békén hagynánk kicsit. Aztán lesz időnk beszélni arról, hogy mit csinál a jövőben” – mondta a francia az Autosportnak.

„Természetesen szívesen dolgoznék együtt Kimivel a továbbiakban valamilyen formában, de időt kell adnom ehhez. Hiba lenne megállapodni valamiről most, kimondva, hogy ezt és ezt akarom. Békén kell hagyni, hogy rájöhessen, mit jelent számára ez a döntés. Aztán majd idővel foglalkozhatunk a jövővel.”

Räikkönen 2018-ban csatlakozott az Alfa Romeóhoz, miután a Ferrari már nem tartott igényt a szolgálataira a következő idénytől. Átszerződésében a versenyzés szeretete mellett az a tény is közrejátszott, hogy 2001-ben a Sauberrel mutatkozott be a Forma–1-ben, és lehetősége nyílt arra, hogy valamennyit visszaadjon a csapatnak, segítse őket a fejlődésben.

Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo) Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)

Vasseur szerint a jelenléte és a munkája is értékes volt számukra. „Kimi nagy tapasztalatot hozott magával a csapathoz. Húsz éven keresztül versenyzett, élcsapatoknál volt, bajnokságokért küzdött. A csapat fejlődése szempontjából ez hihetetlen támogatást jelentett. Nemcsak a napi eredményekről beszélek, hanem a projekt középtávú fejlődéséről is. Tudja, honnan jön a teljesítmény.”

„És a csapat imázsának is nagy lökést adott. Természetesen örültem volna a jobb eredményeknek, de ilyen a versenyzés: mindig többre vágysz. Az van, ami, és a Kimi által nyújtott támogatás lenyűgöző” – állapította meg Vasseur.

Borítókép: Frédéric Vasseur és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak