Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mazepin nem érti, Schumacher miért hajtott belé Zandvoortban…

Mazepin nem érti, Schumacher miért hajtott belé Zandvoortban…

Racefans, F1
Nem tudta megállni a csapattársának címzett beszólás nélkül Nyikita Mazepin, aki úgy véli, egy hete Mick Schumachert ment neki az ő autójának…

Nem szívesen lennénk Günther Steiner helyében ezekben a napokban. A Haas versenyzőpárosa Zandvoortban szombaton és vasárnap is összekülönbözött, és a fagyos viszonyukban nemigen tapasztalni az enyhülés jeleit. Az időmérős helycsere és a versenyen történt koccanás után főnökük elbeszélgetett Nyikita Mazepinnel és Mick Schumacherrel, és mint azt Monzában elárulta, csütörtökön még egy közös megbeszélés várt rájuk.

Az ott elhangzottakról a délutáni sajtótájékoztatón egyik versenyző sem kívánt részleteket elárulni, ám igazán diplomatikus csak Schumacher tudott maradni.  „Ezt házon belül beszéljük meg. Már mindegyik fél mindent elmondott. Biztosra veszem, hogy találunk megfelelő megoldást” – mondta Schumacher a diskurzusuk kapcsán, majd mindenki megértését kérte, hogy nem beszélhet a részletekről.

Mazepin ugyanerre hivatkozott, ám pár dolgot azért fontosnak tartott megjegyezni.

„Günther beszélt velünk. És jó tudni, hogy nem vagyok a feketelistán. Ez jó hír”

– tette egyértelművé, hogy főnöke nem tette őt felelőssé. „De szeretném tartani magam e zárt ajtók mögötti megbeszélések privát jellegéhez. Nem gondolnám, hogy bármelyik fél számára jó lenne, ha a nyilvánosság előtt zajlana ez a párbeszéd, ezért megtartanám magunknak.”

Az oroszt arról is kérdezték, változott-e bármi a „házirendben” a történtek után. Ismételten aláhúzta, hogy nem követett el semmi nem illőt. „Nem, mivel úgy ítéltük meg, hogy semmiféle szabályt nem sértettem meg, semmilyen szabálytalanságot nem vétettem, ami ütközne az FIA sportszabályzatával vagy versenyszabályaival. Emiatt csapatként dolgozunk együtt, és próbálunk megoldást találni.”

Ezek után következett a mélyütés a csapattársnak.

„Talán van, hogy az embernek el kell vennie a lábát a gázról, amikor látja, hogy egy útakadály van előtte, mintsem hogy kárt tegyen az autójában…”

Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)

Mazepin ezzel tehát egyértelművé tette, az ő értelmezésében múlt vasárnap annak ellenére Schumacher ment neki az ő autójának, hogy valójában ő húzott be dupla manőverrel az előzni próbáló német elé, érintve az autója elejét…

Az orosz újonc emellett nem hagyta szó nélkül a Mick nagybátyjától, a német Sky televízió szakértőjeként dolgozó Ralf Schumachertől kapott kritikát sem. A korábbi F1-es versenyző életveszélyesnek nevezte Mazepin manőverét, és azt mondta, ilyesminek nincs helye az F1-ben.

„Van egy nagyon érdekes angol kifejezés a véleményekre. Tiszteletben tartom a véleményeket, mert mindenkinek van egy. Úgy fest, ő csak védi a családját. Mit mondhatnék? Ha a családjának szüksége van védelemre a Forma–1-ben, akkor örömmel hallgatom az ilyesmit…” – jegyezte meg kissé gúnyosan.

Hasonló kritikát egyébként nemcsak Ralf Schumacher fogalmazott meg vele szemben. Jenson Button azt mondta, ha Mazepin hosszú pályafutást akar magának az F1-ben, nem viselkedhet így, és nem vezethet sértettségből vagy dühből.

Borítókép: Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)

További tartalmak