Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton: Jó látni, hogy Valtteri a hét hírei után ilyen jól vezet!

Hamilton: Jó látni, hogy Valtteri a hét hírei után ilyen jól vezet!

Sky Sports, F1
Simán legyőzték a Red Bullt, de Lewis Hamiltont meglepte Max Verstappenék Q3-as gyorsulása. A házon belüli vereség miatt kevésbé kell aggódnia…

A Red Bull előre megmondta: Monza a Mercedes pályája lesz. A péntek igazolta is a gyanújukat, hiszen a fekete autók már az első szabadedzésen is utolérhetetlennek bizonyultak, és a kvalifikáción is az első két helyen zártak. Max Verstappennel szemben 0,4 másodperc volt az előnyük, ám a sorrend nem egészen alakult a bajnokság szempontjából ideálisan, hiszen a gyorsabb most Valtteri Bottas volt házon belül.

Lewis Hamilton a Q3 utolsó menetéig magabiztosan haladt a siker felé. Bottas biztosította számára a szélárnyékot, ellenfelek nem fenyegették. Aztán a mindent eldöntő körre Bottas előtt is volt egy ellenfél, és a finn ezt ki is használta: 0,096 másodperccel autózott jobb kört a csapattársánál.

„Szoros volt mindenkivel, de Valtteri a végén nagyszerű munkát végzett. Részemről viszont nem ez volt a legjobb időmérő. Az első szabadedzés jó volt, de ezen ebben az edzésrészben valamiért szenvedtem” – jelentette ki Lewis Hamilton.

„Valtteri óriási kört ment. Egészen jónak tűnt a helyzet számomra a végéig, de aztán gyorsabb lett, és én nem tudtam tartani vele a lépést.”

Hozzátette, ezt jó előjelnek veszi azok után, hogy hétfőn kiderült, Bottas év végén távozik a csapattól. „A héten jött hírek után jó látni, hogy Valtteri ennyire jól vezet.”

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Szüksége is lesz még a finnre a bajnoki csatában. Már szombaton is, ahol Bottas a győzelemmel sem nyerhet semmit, hiszen a pole pozíció az időmérő előtt végrehajtott motorcseréje és az azzal járó hátrasorolás miatt semmiképp sem lehet az övé. Pontot rabolnia Hamiltontól pedig nem lenne célravezető a csapat szempontjából. Toto Wolff csapatfőnök már jelezte is, jó esély van a szombati csapatutasításra.

„Minden pont számít. Vesztettem el bajnokságot egy ponttal. Idén sok pontot vesztegettünk el mindketten, és minden pont számít. Ezek a sprintversenyek viszont segíthetnek, és próbáljuk kihasználni”

– jelezte Hamilton, hogy már a sprintkvalifikáción ledolgozná a Verstappennel szembeni 3 pontos hátrányát, ha lehetséges lesz.

Hamiltont egyébként meglepte a Red Bull gyorsasága. Igen, hiába a 0,4 másodperces nagy fölényük, ő Verstappenék nem várt időmérős javulásán hűledezett. „Nem tudom, honnan jött a tempójuk, de szoros lesz. Előtte mérföldekre voltak tőlünk, de a végén közel kerültek. Szóval nagyon szoros lesz” – utalt arra, hogy ellenfelük a szabadedzéshez képest feljavult.

Szorosnak ezt a csatát viszont egyedül ő látta. Még a mindig szkeptikus főnöke, Toto Wolff is elismerte, hogy jelentős előnybe kerültek. „Attól függ, az ember félig telinek, vagy félig üresnek látja-e a poharat. Mi félig üresnek szoktuk. De az előnyünk komoly, és ennek örülhetünk. A legfontosabb, hogy minden hétvégén jól kell teljesíteni, és ne legyenek kiesések. Az a gyilkos” – utalt arra, hogy Bottas büntetéséről azért örömmel lemondtak volna.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Annak kapcsán, hogy Monza a jelek szerint az ő pályájuk, óvatosan fogalmazott. „Ezek a nosztalgikus latolgatások, hogy melyik pálya kinek fekszik, szerintem már nem érvényesek. Erősek voltunk Magyarországon, és erősnek kellett volna lennünk Hollandiában is, de két kanyarban szenvedtünk, és ez jelentette a különbséget. Ez most egy jó pálya, de nem ítélkezem előre, hogy hol mennyire fog menni, mert ehhez egyszerűen túl szoros a küzdelem a két csapat között.”

„Rendben vagyunk. Zandvoortban nem voltunk elég jók, de úgy vélem, abban közrejátszott a Max-faktor is. Hazai verseny volt számára, magas szinten volt. Meglátjuk, hogy alakul itt és Oroszországban, de csak egyesével haladjunk” – intett óvatosságra Wolff.

Hamilton csak a mostani hétvégével foglalkozik, mert tudja, újra az élre állhat a tabellán. „Jól kell rajtolnunk holnap, és mindent ki kell hoznunk mindkét napból” – tekintett előre.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak