Musorujsag
Élő Eredmények
×

Műszaki hibával birkózott Leclerc az időmérőn

Műszaki hibával birkózott Leclerc az időmérőn

F1
Szenvedős hazai futamra készült a Ferrari, ám versenyzői szerint a körülményekhez mérten egészen jól alakult az időmérőjük. Csak Charles Leclerc gondjai ne rontanák az összképet…

Nem várt olyan eredményt a Ferrari Monzától, mint amilyet egy hete Zandvoortban ért el. A hosszú egyenesek a motorjuk idei fejlődése ellenére továbbra sem fekszenek az autójuknak, és ez ki is jött a pénteki nyitónapon. A versenyzőik szenvedős hétvégét jósoltak, ám eddig annyira látványos szenvedésről nem lehet beszélni, hiszen Charles Sainz és Charles Leclerc is a Q3-ba jutott, és ott a 7. és 8. rajthelyet szerezte meg szombatra.

„A mai végig egy sima időmérő volt. Sajnos már a Q1 elején láttuk, hogy túl messze vagyunk a legjobb öttől, és nagy kár azért, hogy egy ilyen pályán szenvedünk a legjobb ötbe kerülésért, amelyen nagyon bizonyítani szeretnénk a tifosi előtt. Sikerült javulnunk az edzés során, összeraktunk pár jó kört. Közel voltunk egymáshoz Charles-lal, ami azt mutatja, hogy az autónk nagyjából ennyire képes. A jövőben ennél többre vágyunk, de most ez van” – értékelt Sainz, aki 48 ezreddel előzte meg kollégáját.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Ő sima időmérőt emlegetett, Leclerc ezt nem tehette meg. Már az edzés első részében jelezte csapatának, hogy valami nem stimmel az autójával. A motorfékre, annak kiszámíthatatlanságára panaszkodott. Bár a csapata vizsgálta a problémát, az edzés alatt megoldani nem tudta, így a monacóinak együtt kellett élnie vele.

„Számomra ez egy nagyon nehéz nap volt. Gondunk volt az egész időmérő alatt. Nem szeretnék nagyon a részletekbe belemenni, de remélhetőleg meg tudjuk oldani szombatra, mert ha nem, akkor így nagyon nehéz lesz versenyezni.”

A problémáról többet nem kívánt elárulni Leclerc. „Nem mennék részletekbe. Valami az erőforrással. Nem tudom pontosan, hogy mi, de nehéz volt vezetni miatta az autót.”

Csapata megerősítette, az elektronikus oldallal adódott gond, és reményeik szerint meg tudják oldani a sprintkvalifikációra.

Leclerc ennek tükrében nem volt elégedetlen a 8. helyével. „Összességében nem olyan rossz ez, hiszen a nyolcadik hely ezzel együtt jó.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

A folytatás kapcsán elmondta: „Jó lenne javítani pár helyezést a sprintversenyen, de a pontokat a versenyen fogják osztani vasárnap, szóval erre fókuszálunk.”

Sainz szerint a tifosi buzdítása is rájuk fér majd. „Szükségünk lesz rá, hiszen a hetedik és nyolcadik helyen állunk. Persze ez így is nagy fejlődés a múlt évhez képest, amikor az egyik autó már a Q1-ben kiesett, a másik meg tizenharmadik lett. Fejlődtünk az ilyen pályákon, amik nem passzolnak az autónkhoz, de többet akarunk, és ezen dolgozunk” – állapította meg.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak