Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo dühbe gurult – de nagyon!

Ricciardo dühbe gurult – de nagyon!

Sky Sports
Dühből vezetett és majdnem a legjobb háromban zárt Daniel Ricciardo a monzi időmérő edzésen. Csak azt a „majdnemet” bánja, de nagyon…

Nem beszélt a levegőbe Daniel Ricciardo! A McLaren versenyzője csütörtökön a hétvégi céljaik kapcsán megjegyezte, a végső célkitűzését az első monzai dobogójának megszerzése jelenti, mivel úgy érzi, ezen a hétvégén jó formában lehetnek, és közelebb is kerülhetnek a két élcsapathoz.

A dobogótól ugyan még távol vannak, hiszen egyelőre csak az időmérő edzés ment le, a péntek azonban így is bizonyította, megalapozott volt az ausztrál optimizmusa. A két McLaren versenyző a kvalifikáción végig szorongatta a Red Bull-os Max Verstappent, és úgy tűnt, komoly esélyük lehet a top 3-ba kerülésre. Erről éppen csak lemaradtak. Lando Norris 23, Daniel Ricciardo 29 ezredmásodperccel. A párosnak így a 4-5. rajtkocka jutott a szombati sprintkvalifikációra.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ricciardo a leintés után egyszerre volt elégedett és bosszús. A jó formájuknak és saját jó eredményének örülhetett, a minimális különbség viszont frusztráló volt. Az időt egyébként két gyengébb szektor után a harmadikban hozta vissza.

„Igen, mert mérges voltam” – árulta el, hogyan gyorsult annyit a pálya utolsó harmadában.

„Az utolsó szektorom egy nyers dühöngés volt. Birkóztam az autóval. Tudtam, hogy benne volt az idő az utolsó szektoromban, tudtam, hogy mit tudok ott, de az első két szektor nem hozott javítást, ezért tudtam, hogy valamit elő kell húznom az utolsó szektorban.”

„Azt gondoltam, elég lesz, harmadik voltam egy rövid ideig, aztán negyedik, aztán ötödik. Ez egy kicsit bánt. Azt hittem, harmadik vagyok. De Tom (Stallard versenymérnök) szólt, hogy ötödik lettem, és közölte a különbségeket…” – idézte fel a csalódás pillanatát.

Hozzátette, a dühös utolsó szektora előhozta belőle az állati megfelelőjét, a méhészborzot. „Nem szeretek magamról beszélni, de ezért szeretem magam méhészborznak nevezni: mert képes vagyok megőrülni és nagyon dühössé válni nagyon rövid idő alatt. Ezt érzem belül, de okosan kezelem, próbálom jól használni a sprinten és a vasárnapi versenyen.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Miközben éppen csak kikapott csapattársától, Ricciardo elárulta, sokkal jobban bántja, hogy kikapott Verstappentől.

„Hogy őszinte legyen, jobban bánt a harmadik hely. Annyira közel voltam Maxhoz, és ő volt az időmérők embere mostanság, talán hat pole-t szerzett az elmúlt hét alkalomból. Nagyon közel voltam hozzá, hogy résztvevője legyek a sajtótájékoztatónak… Rég voltam a csoport tagja, és klassz lett volna. De mindegy.”

Hozzátette, azért elégedett, hogy neki és a csapatának is jól megy Monzában. „Jó volt. Gyorsak voltunk, szép lett az előnyünk a mögöttünk végzőkkel szemben. A legjobb öt jó hely, és optimista vagyok, hogy meg tudjuk tartani ezt. És előre tekintek, mert nem akarok ötödik lenni holnap” – bocsátotta előre, hogy támadni fog.

Márpedig ha egy méhészborz hirtelen megőrül, bármire képes. És ő megmondta csütörtökön, a dobogóra hajt! „Ha a dobogó elérhető lesz, én rámegyek. Biztosan vadászni fogok rá. Ha meg tudjuk szerezni a pozíciót, meglehet.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak