Musorujsag
Élő Eredmények

Fél évig nem érezte magát valódi Ferrari-versenyzőnek Sainz

Fél évig nem érezte magát valódi Ferrari-versenyzőnek Sainz

Motorsport
Szerinte ennél furcsább útja még nem volt senkinek a Scuderiánál. Hiába van túl már az első szezonja felén, Carlos Sainz ezen a hétvégén tapasztalja meg először, mit is jelent valójában Ferrari-versenyzőnek lenni…

„Ferrari-versenyző vagyok, de még nem tapasztaltam meg, milyen Ferrari-versenyzőnek lenni” – jelentette ki Carlos Sainz a hétvégi Olasz Nagydíj előtt. Ő maga is érezte a megállapítása furcsaságát, ám rámutatott: noha már tudja, milyen különleges a maranellói gyárban vagy a versenypályákon együtt dolgozni a vörös csapattal, a világjárvány, a sok korlátozások és a kevés néző miatt azt egyelőre nemigen tapasztalhatta meg, milyen, amikor a tifosi tömege megőrül a Scuderia versenyzőiért.

Noha Monzában sem lehet telt ház idén, csak a teljes kapacitás felét használhatják ki a szervezők, Sainz úgy érzi, ez a hétvége pótolja az elmaradását. „Eddig csak vezettem a Ferrarit, de nem éreztem a tifosival való találkozást. Maranellóban néha igen, amikor közel kerülnek hozzám a gyárlátogatás alkalmával. De valószínűleg én lehetek az egyetlen Ferrari-versenyző a történelemben, akinek több mint egy évig kell várnia annak megtapasztalására, milyen Ferrari-versenyzőnek lenni.”

Carlos Sainz Jr (Fotó: Charniaux / XPB Images)

„Budapesten már kaptam egy lehetőséget erre, mivel sok szurkolónk volt ott, és éreztem a szeretetüket a hotelnél is. Nem tudom, látták-e a videóimat az Instagramon, de őrületes volt. És emiatt már alig vártam Monzát. Nem tudom, mennyire engedik közel őket, de így is hihetetlen lesz.”

Sainz és csapattársa, Charles Leclerc szerdán Milánóban vezette föl a Ferrari hazai versenyét, ahol már ízelítőt kapott, mi vár rá a hétvégén. „Őrület volt. A támogatás, amit Ferrari-versenyzőként kapsz, őrületes!” – állapította meg.

Carlos Sainz Jr (Fotó: Moy / XPB Images)

Hozzátette, habár tavaly már tudható volt az Olasz Nagydíj idején, hogy vörösbe öltözik 2021-ben, az első monzai dobogóját McLaren-versenyzőként pechjére közönség nélkül kellett ünnepelnie. A helyzetének változását azonban már akkor is érezte. „Emlékezetes volt a tavalyi év. Már kicsit megtapasztalhattam ezt, mivel korábban bejelentették, hogy Ferrari-versenyző leszek, és éreztem, hogy a tifosi már kicsit másképp viszonyul hozzám. Nagyobb támogatást kaptam. Mintha nyertem volna” – mondta a második helyezett.

Hozzátette: „A mostani hétvégét próbálom maximálisan kiélvezni. Erre a hétvégére egész életemben emlékezni fogok.”

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak