Musorujsag
Élő Eredmények
×

Olasz Nagydíj, időmérőfutam: az első hármas nyilatkozata

Olasz Nagydíj, időmérőfutam: az első hármas nyilatkozata

M4 Sport
Valtteri Bottas nyerte az F1 történetének második sprintkvalifikációs versenyét, motorcserés büntetése miatt azonban nem ő, hanem Max Verstappen indulhat majd az élről, aki ma másodikként ért célba. A harmadik Daniel Ricciardo lett – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a kvalifikációs futam leintését követően!

Valtteri Bottas (Mercedes) – 1. hely

Jól érezem magam! Rég voltam már első egy versenyen… de sajnos holnap a mezőny végéről indulok, viszont a tempóm megvan, szóval próbálok minél jobban felkapaszkodni. Most azonban kiélvezem ezt a pillanatot, tiszta verseny volt, jó volt a tempó, jól érzem magam. Nem lesz könnyű a holnapi futam, egyáltalán nem. Amikor beállunk egy sorba, mindenki nyithatja a DRS-t, és így nem lesz könnyű az előzés. De stratégia szempontjából szabadon választhatunk abroncsot, szóval remélem, kitalálunk valami jó taktikát. Biztos, hogy nyomni fogom!

Max Verstappen (Red Bull) – 2. hely

Nagyon jó érzés itt lenni és látni, hogy az olasz szurkolók újra itt vannak a lelátókon. Elképesztően szenvedélyesek! A verseny jobban alakult, mint vártam! Jól sikerült a rajt, a harmadik helyről előre tudtam jönni a másodikra. Kevés pontot szereztem, de azok azért fontosak. Holnap pole-ból rajtolhatok, viszont a Mercedes gyorsnak tűnik. Érdekes csatára van kilátás. Mi is jobb végsebességre állítottuk az autót, szóval annyira nem aggódom emiatt, nem aggódom, hogy a Mercedes az egész körön jobb lenne. Igyekszem minél jobban versenyezni holnap!

Daniel Ricciardo (McLaren) – 3. hely

Nagyon rég voltam már ilyen pozícióban… de nagyon jó érzés, hogy most itt vagyok! A fontos része azonban holnap jön a hétvégének. Valtteri motorcseréjével nyerünk egy pozíciót, szóval az első sorból rajtolhatok majd, amire nagyon rég volt már példa, szóval eléggé boldog vagyok. Teljes mértékben támadó üzemmódban leszek, ma is ez adta meg nekem az esélyt. Jól rajtoltam, és bíztam benne, hogy Maxot is elkaphatom, de ő volt belül az első kanyarban.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak