Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rosszul lett Leclerc az edzésen, Sainz az autójáért aggódhat

Rosszul lett Leclerc az edzésen, Sainz az autójáért aggódhat

F1, Motorsport
Rájár a rúd a Ferrarira Monzában. A műszaki gondok után egyik versenyzőjük balesetet szenvedett, a másik rosszul lett.

Nem így gondolták, amikor azt mondták, nehéz hétvége vár rájuk a hazai pályán. A Ferrari arra felkészült, hogy autóik nem teljesítenek majd kiemelkedően Monza egyeneseiben, ám az eddigi két nap során nem csak a tempó miatt kellett aggódniuk.

A szombati második szabadedzésen Carlos Sainz 29 perc elteltével furcsa balesetet szenvedett. Az Ascari-sikán balos kanyarjára ráfordulva megindult az autója hátulja, és a lendület orral a belső falnak csapta. A vörös gép eleje jelentősen megsérült. Egyelőre kérdéses, megjavítják-e a sprintkvalifikációig, illetve ha igen, kell-e bármit is cserélniük, ami a parc fermé-szabályok miatt rajtbüntetést von maga után.

Ha lesz ilyen, a szankciót a vasárnapi versenyen róják ki rá. A sprintkvalifikáció kapcsán aggódni azért kell, elkészül-e az autója a rajtig, illetve a boxutca azt megelőző lezárásáig. Amennyiben nem tud kimenni a rajtrácsra, a boxutcából indulhat.

Carlos Sainz balesete (Fotó: Formula1/Twitter)

„Gőzerővel dolgozunk, a célunk, hogy elkészüljünk Carlos autójával  sprintkvalifikációra”

– közölte a csapat.

A spanyol versenyzőnek az elmúlt négy hétvégén a mostani már a harmadik balesete szombaton. Magyarországon az időmérő edzésen törte le az első szárnyát az utolsó kanyarban, egy hete Hollandiában a harmadik szabadedzésen csapta falnak az autóját a döntött 3-as kanyarban. Utóbbi hasonló baleset volt a mostanihoz: ott is az autó hátulja indult meg váratlanul.

Carlos Sainz autója (Fotó: XPB)

Sainzot a mostani baleset után a pálya orvosi központjába vitték kivizsgálásra. Az orvosok elsőre mindent rendben találtak, ám jelezték, egy órával később visszavárják őt, és csak akkor válik biztossá, hogy nincs akadálya a versenyzésének.

A becsapódás után a csapatrádión megjegyezte, bár jól van, egy kissé fájt neki a frontális ütközés. Ez a hangján és a lihegésén is érezhető volt.

 

Leclerc rosszullét miatt állt ki

Eközben a másik ferraris. Charles Leclerc edzése sem alakult zökkenőmentesen. A 11. időt autózó monacóinak eleve egy motorcserével indult a napja. Mivel az idei első erőforrását építették az autójába a pénteki motorgondok miatt, valamivel gyengébb teljesítmény állt rendelkezésére, mint az előző V6-osnál.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Ehhez jött aztán, hogy Leclerc az edzés hajrájában problémát jelentett. „Ki kell állnom. Nem magyarázhatom el itt” – közölte a rádión.

Kiderült, gond ezúttal nem az autójával volt, hanem vele.

„Charles edzése pár perccel rövidebb lett, mivel kicsit rosszul érezte magát”

– közölte a Ferrari.

Hogy milyen jellegű problémáról volt szó, és hogy aggódni kell-e a folytatás kapcsán, azt nem részletezték. A hírek szerint Leclerc-t orvos kezeli.

Borítókép: Carlos Sainz balesete (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak