Musorujsag
Élő Eredmények

Olasz Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Olasz Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
A remekül rajtoló és végig magabiztosan versenyző Daniel Ricciardo nyerte az Olasz Nagydíjat, csapattársa, Lando Norris pedig második lett, a McLaren tehát kettős győzelmet ünnepelhetett. A harmadik helyen Valtteri Bottast értékelték, miután Sergio Pérez öt másodperces büntetést kapott. Nézzük, hogyan értékelt az első hármas a leintés után!

Daniel Ricciardo (McLaren) – 1. hely

Jól alakult a tegnapi nap, a sprint, és úgy voltam vele, hogy ha jól is kapom el a rajtot, akkor sem lesz rá garancia, hogy végig vezetni fogok, de sikerült megtartanom az előnyt az első szakaszban. Nem voltunk annyira nagyon gyorsak, de magunk mögött tudtuk tartani Maxot. Aztán jött a biztonsági autós időszak, és a többi, de nem tudom ki számított arra, hogy végig vezetni fogok. Már pénteken éreztem valamit, tudtam, hogy valami jó történik majd, és meg is történt. Eddig nem alakult jól ez az év, negyedik, ötödik, hatodik helyek jöttek, de most itt a győzelem végre! Újra kellett gondolnom a dolgokat, de az előző három hétvége jobban sikerült, a szünet kellett és jó volt. Őrület, hogy most nemcsak nyertünk, hanem az első két helyen végeztünk. Ha a McLaren a dobogóra ér, már az óriási eredmény, de az, hogy az első két helyet megszerzi… nem találom a szavakat, pedig ez ritkán fordul elő velem. Nem tudom mit mondjak.

Lando Norris (McLaren) – 2. hely

Köszönöm szépen mindenkinek, minden szurkolóknak, a csapatnak, a csapattagoknak. Óriási hétvége volt ez! Négy éve csatlakoztam a csapathoz, és végig ezért dolgoztunk. És most egy-kettőben végeztünk. Nagyon nagy lépést tettünk előre. Boldog vagyok Daniel miatt, hogy megszerezte a győzelmet, és hogy én második lettem. Boldog vagyok a csapat miatt. Átfutott a fejemen a győzelem gondolata, és szeretne is nyerni az ember, de alapvetően hosszabb távban gondolkodom, és lehet úgy végződött volna egy csata, mint amit láttunk a pályán. Örülök ennek a második helynek, örülök, hogy Daniel nyert. Nekem is meglesz az esélyem a jövőben.

Valtteri Bottas (Mercedes) – 3. hely

Sosem könnyű a mezőny végéről rajtolni, de mondtam a csapatnak, hogy dobogón végzek, úgyhogy itt is vagyok! Örülök, hogy több pontot szereztünk, mint a Red Bull és tekintve, honnan indultam, kihoztuk a maximumot a futamból. Max (Verstappen) és Lewis (Hamilton) ütközésével veszítettünk pár pontot, de azért jó futam volt. Nem láttam az ütközést. Sajnálatos, hogy megtörtént. Jó hétvége volt, a tempóm végig erős volt, most jön egy hét szünet, aztán újra belevágunk!

Borítókép: Lando Norris, Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak