Musorujsag
Élő Eredmények

Masi: Az FIA nem vesz részt a Mercedes és a Red Bull játszmázásában

Masi: Az FIA nem vesz részt a Mercedes és a Red Bull játszmázásában

GPFans
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Michael Masi kijelentette, ő és a szervezet is elhatárolódik a Mercedes és a Red Bull „játszmázástól” és az incidenseket a jövőben is önmagukban vizsgálják, függetlenül attól, kik érintettek benne.

Lewis Hamilton és Max Verstappen világbajnoki küzdelme meglehetősen feszültté tette a Mercedes és a Red Bull – egyébként sem baráti – kapcsolatát. A két csapatvezető, Toto Wolff és Christian Horner például egy-egy incidens után sokkal paprikásabb hangulatban szól oda a riválisnak, mint maguk a versenyzők, miközben folyamatosan figyelik és jelentik egymás „trükkjeit” is.

A két bajnokesélyes monzai ütközése után Wolff – aki közvetlenül az eset után taktikai faultot emlegetett – fölvetette, a vezetőségnek is vetnie kellene egy pillantást a két csapat egyre inkább elmérgesedő viszonyára.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi viszont jelezte, ők nem szeretnének részt venni a két fél „játszmázásában”, a vitás eseteket pedig, amennyiben lesznek még, továbbra is önmagukban, a korábbiaktól és az abban érintettek személyétől, valamint tabellán elfoglalt pozíciójától függetlenül fogják kivizsgálni, és elbírálni.

„Az FIA a versenybírákkal együtt minden egyenes incidens önmagában vizsgál, függetlenül attól, hogy Lewisról, Maxról, vagy bárki másról van szó” – jelentette ki határozottan az ausztrál szakember a monzai incidens utóélete kapcsán.

„Azt hiszem, a helyzet eszkalálódásával kapcsolatos mintázatokat érintő észrevételek erősen függenek attól az érzéstől, ki kit támogat. Ha most megkérdeznék Christiant, ő teljesen máshogy látná ezt az egészet. Nem fogok belemenni ebbe a játszmázásba. Egy szoros, izgalmas bajnokságban van részünk két fantasztikus versenyző között. Ez ennek az egésznek az a része, amire mindenkinek koncentrálnia kell” – magyarázta.

Michael Masi (Fotó: XPB)
Borítókép: Christian Horner és Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak