Musorujsag
Élő Eredmények

Berger reméli, Vettelt jobban lelkesíti az F1, mint a méhészkedés

Berger reméli, Vettelt jobban lelkesíti az F1, mint a méhészkedés

Sky
Korábbi csapatfőnöke, Gerhard Berger reméli, Sebastian Vettel szívéhez még mindig közelebb áll a Forma–1, mint a méhészkedés, és a német a következő éveket is a királykategóriában tölti, ahol szenvedéllyel fog versenyezni.

A négyszeres világbajnok tavaly egy plusz egy éves szerződést kötött új csapatával, és bár jól érzi magát az Aston Martinnál, a csapat pedig mindenképp szeretné megtartani őt, arról továbbra sem érkezett bejelentés, hogy 2022-ben is velük marad. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy találgatni kezdjenek a német esetleges visszavonulásáról.

Főleg azt követően, hogy Vettel az utóbbi időben több társadalmi kérdésben is állást foglalt, több ügy mögé is beállt, különös tekintettel a környezetvédelemre. Egyes vélemények szerint ez már sokkal lelkesebbé teszi, mint az F1-es szereplés.

Gerhard Berger és Sebastian Vettel a 2008-as monzai dobogón (Fotó: Davenport / xpb.cc)

Vettel korábbi Toro Rossó-s (ma Alpha Tauri) csapatvezetője, Gerhard Berger reméli, hogy a társadalmi és környezetvédelmi ügyek iránti lelkesedés ellenére a német még mindig szenvedélyesebb az F1 iránt. „Mint mondták, a kérdés az, F1 vagy méhészkedés” – nyilatkozta a korábbi F1-es pilóta a Sky-nak.

„Nagyon remélem, hogy még mindig a motorsport áll nála a középpontban” – folytatta, majd megjegyezte, ha nem, akkor az „akadályok, melyeket minden pilótának le kell győzni, túl keménynek bizonyulhatnak Vettel számára”.

„Ha eldöntötted, hogy teszel egy lépést, akkor venned kell az akadályokat. Ez a korral jár, ha eljutsz egy pontra, amikor már nem akarod újra és újra ezeket az akadályokat venni, akkor már egyértelmű, hogy a siker sem garantált. Évekbe telhet, mire az Aston Martin sok erőfeszítéssel és tehetséggel, a menedzsment és a versenyzők munkájával élcsapattá válik. Ez egy hosszú és fáradságos út” – fogalmazott, utalva arra, hogy Vettelre bizony sok akadály vár még.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak