Musorujsag
Élő Eredmények

Csakis Vettellel tudja elképzelni a folytatást az Aston Martin

Csakis Vettellel tudja elképzelni a folytatást az Aston Martin

Autosport, BBC
Főnökei egyértelművé tették, csakis Sebastian Vettellel tudják elképzelni a folytatást, és nincs B-tervük versenyzőfronton. Az Aston Martin azt is elmagyarázta, miért a késlekedés a hosszabbítás kapcsán.

A visszavonuláson gondolkodhat Sebastian Vettel, feszültséget szülhetett a német és az Aston Martin között, hogy kiderült, Lawrence Stroll Fernando Alonso elérhetőségéről érdeklődött – ilyen és ehhez hasonló pletykák láttak napvilágot a közelmúltban Vettel hazájában annak köszönhetően, hogy csapata még nem erősítette meg a négyszeres bajnok 2022-es maradását.

A felek már hetek óta hajtogatják, dolgoznak az új megállapodáson, és hamarosan érkezik a bejelentés, ám a találgatásoknak ezzel sem vették az élét. Otmar Szafnauer Monzában úgy érezte, ideje tisztázni pár dolgot.

„Ez száz százalékig badarság” – reagált a Vettel és az Aston Martin között támadt feszültségről szóló pletykára.

„Nincs B-tervünk, neki sincs B-terve. Egyáltalán semennyi súrlódás nincs közöttünk. Meg lehet kérdezni őt is, biztosra veszem, hogy azt fogja mondani, nagyon szeret itt lenni. Egyszerűen dolgoznunk kell bizonyos részleteken.”

Az amerikai kiemelte, a késlekedésnek egyszerű oka van: a szerződések jogilag bonyolultak, idő kell ahhoz, hogy mindent tökéletesítsenek. „Ez egy több évre szóló megállapodás volt, de mindkét oldalról opciókkal. Emiatt vannak részletek, amiket újra kell tárgyalni egy bizonyos határidőig. Éppen ez történik most. Ezek részletes megbeszélések, amik elvisznek az opciós jog lejáratának időpontjáig. Mielőtt eljutnánk oda, szerintem be fogunk jelenteni valamit.”

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Most először erre határidőt is mondott: Szocsi előtt tisztáznák a helyzetet. „Ha bármilyen kétségek lennének, és mondjuk felmerült volna a kérdés, hogy nem akarna-e a Williamshez vagy az Alfa Romeóhoz menni, akkor erről már júliusban beszéltünk volna. De nem volt ilyen” – tette hozzá.

Ehelyett az Aston Martin nagyon is úgy érzi, hogy megtalálta az emberét Vettel személyében.

„Eddig csodálatos volt. Fantasztikus egyéniség, igazán keményen dolgozik, nagyon tapasztalt, és igen kedves ember. Nagyon kedveljük, ő is minket. Most a részletekről tárgyalunk, és egy héten vagy tíz napon belül bejelentést fogunk tenni valamiről.”

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

A Vettelbe vetett bizalmukat az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll is kifejezte. Az új gyáruk alapkőletétele kapcsán nyilatkozó üzletember leszögezte: „Elégedettek vagyunk Sebastiannal, és határozott célunk folytatni vele a következő évben és azután.”

A jövőt tisztázó bejelentésről azt mondta, hamarosan sor kerül rá. Stroll a pletykák alapjául szolgáló témáról, Vettel környezetvédelem terén mutatott aktivitásáról is beszélt. A sajtó szerint Vettelt mostanság már jobban lázban tartja a bolygó megmentésének kérdése, mint maga a versenyzés. A nagyfőnököt nem aggasztja mindez. „Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy továbbra is határozottan a Forma–1-ben akar versenyezni.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak