Musorujsag
Élő Eredmények

Gyerekkori hőse autóját vezetheti Ricciardo – vagy meg is kapja?

Gyerekkori hőse autóját vezetheti Ricciardo – vagy meg is kapja?

F1
Egy főnökkel kötött fogadás és a monzai győzelem révén Daniel Ricciardo két szürreális élménnyel is gazdagodik gyerekkori hőseivel kapcsolatban. Egyvalamit viszont még nem tisztáztak...

Nagy nap volt a vasárnapi Daniel Ricciardo számára. Három év után újra versenyt tudott nyerni az F1-ben, a nehéz évkezdés után végre igazán erős hétvégét tudott teljesíteni új csapatával, a McLarennel, ráadásul ott állhatott a monzai dobogón, ahová mindig is szeretett volna feljutni. Pályafutása nyolcadik győzelme viszont ezeken túlmenően is pár további édes hoz majd számára.

Az egyik egy fogadáshoz köthető. Amikor a McLarenhez érkezett, Ricciardo régi jó szokását megtartva a versenyrészleget irányító Zak Brownnal is egyezséget kötött. Mivel a tetoválás szóba sem jöhetett (mint a Renault-nál Cyril Abiteboullal), a nagy autógyűjteménnyel rendelkező Brown azt találta ki, hogy amennyiben versenyzője 2021-ben dobogós helyezést ér el, úgy a rendelkezésére bocsátja egy próba erejéig az amerikai NASCAR legendája, Dale Earnhardt egyik korábbi versenygépét.

Brown a monzai verseny előtt közösségi oldalára még egy videót is feltöltött a járó motorral a gyűjteményében készülő kérdéses autóról, és azt írta mellé: „Emlékszel a dobogós fogadásunkra, Daniel Ricciardo? Bemelegítem neked!”

A 3-as rajtszámot éppen Earnhardt miatt magának választó Ricciardo a győzelme után aztán megjegyezte, lehet, hogy többet is kérhet Browntól az ígért tesztvezetésnél…

„Talán nekem adja az autót! Mert csak arról volt szó, hogy ha lesz egy dobogóm, vezethetem. A győzelemről sosem esett szó. Most odaadtam neki a cipőmet, hogy ihat belőle, szóval ő talán odaadja nekem az autót. Ez egy jó üzlet lenne!”

– mondta nevetve.

Daniel Ricciardo megitatta Zak Brownt, és a jó tett helyébe jót vár… (Fotó: XPB)

Akárhogy is emelik a tétet, a NASCAR-os géppel való tesztje most már biztosnak tűnik, és Ricciardo számára ez csak a hab a tortán a győzelme után.

„Két hősöm volt. Az egyik Dale Earnhardt, és a lehetőség, hogy az egyik autójának volánja mögé üljek őrületes. Az biztosan egy ’csípjenek meg’ pillanat lesz.”

Hozzátette, a monzai sikere most a másik gyerekkori hőséhez, Ayrton Sennához is közelebb viszi egy kicsit, ami szintén dicsőség lesz számára. „A másik hősöm pedig Senna volt. Hozzá fűznek az első emlékek a McLarenről. És most, ahogy látom a trófeákat a vitrinben az MTC-ben (a McLaren központja, a szerk.), és tudom, hogy egy trófea az én nevemmel is bekerül oda, nagyjából ugyanabba a vitrinbe… ez őrületes!” állapította meg a vitrin bővítését már az előszezonban is célba vevő ausztrál.

Összegezve elmondta, ez a győzelem dupla bónuszokkal is jár számára. „Ez az a két dolog, amit a mostani győzelemben igazán becsülök. Két olyan szürreális dolog, ami mellbe vág.”

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

További tartalmak