Musorujsag
Élő Eredmények

Williams: Nincs akkora a különbség Russell és Latifi között, mint hiszik

Williams: Nincs akkora a különbség Russell és Latifi között, mint hiszik

F1i
A Williams csapatvezetője, Jost Capito lenyűgözőnek tartja Nicholas Latifi idei teljesítményét, főleg a márkatárshoz, George Russellhez viszonyítva. A kettejük közötti különbség kapcsán a szakember kijelentette, a különbség nem olyan nagy, mint a legtöbben hiszik.

Mióta a csapathoz került, George Russell szinte folyamatosan a figyelem középpontjában van, köszönhetően annak, hogy eredményei alapján sokan a jövő egyik meghatározó versenyzőjének tartják. Ami a házon belüli küzdelmet illeti, a brit eddig folyamatosan williamses márkatársai előtt végzett, előnye pedig különösen az időmérőkön volt meggyőző.

Russell az utóbbi hetekben pontok tekintetében is beindult: az előző négy versenyből hármon a legjobb tíz között végzett. Kétszer azonban a csapattárs, Nicholas Latifi is ott volt a pontzónában, sőt a Magyar Nagydíjon Russell előtt ért célba.

Főnökök, Jost Capito a kanadai pontszerzései kapcsán megjegyezte, elégedett teljesítményével, főleg annak fényében, hogy a jövő bajnokának tartott Russell mellett is helyt áll. „Ha megnézzük a monzai időmérőt, Nicholasnak négy század hiányzott George-hoz képest” – kezdte a szakember. „Nem mondhatnánk, hogy hatalmas lenne a különbség kettejük között az időmérőn.”

Jost Capito (Fotó: XPB)

„És ha megnézzük a futamokat, láthatjuk, hogy Nicholas Magyarországon például fantasztikus munkát végzett. Nem hiszem, hogy a különbség olyan nagy, mint hiszik, vagy mint amekkorának látszik. Nicholasnak volt pár problémája az időmérőkön, melyekről nem ő tehetett, és olyan helyzetben érték, amikor majdnem olyan gyorsan tudott volna menni, mint George” – folytatta.

Monzában egyébként sokáig Latifi volt kedvezőbb pozícióban a Williams versenyzői közül (végül két pozícióval Russell mögött, a tizenegyedik helyen ért célba). Ezt egyébként Russell is kiemelte a leintés után, és külön dicsérte is a márkatársat.

„Nicholas remek munkát végezett, és őszintén mondom, megérdemelte volna, hogy a pontszerzők között végezzen. Tényleg hétről hétre egyre erősebb és rengeteg önbizalmat talál. Valóban remek munkát végez. Idén abszolút megérdemelte, hogy megtartsa a helyét, tisztelem, ahogy dolgozik, ahogy a munkáját végzi, és próbál fejlődni. Mint mondtam, tényleg nagyon-nagyon jó munkát végez” – nyilatkozta a Mercedes védence.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell és Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

További tartalmak