Musorujsag
Élő Eredmények

„Ez Norris győzelme is lehetett volna, de eljön még az ő napja”

„Ez Norris győzelme is lehetett volna, de eljön még az ő napja”

Sky Sports
A jelenleg televíziós szakértőként ténykedő korábbi pilóta, Martin Brundle sajnálja az egész évben remekül teljesítő Lando Norrist, akinek Monzában be kellett érnie a második helyezéssel a futamgyőzelmet szerző csapattárs mögött.

A McLaren Monzában kilenc év után először ünnepelhetett győzelmet a Forma–1-ben, sikerük ráadásul egy kettős diadal volt, Daniel Ricciardo ugyanis elsőként, Lando Norris pedig másodikként ért célba. A sorrend kapcsán többen megjegyezték, a sors furcsa fintora volt az, hogy az egész évben jobban teljesítő Norris ért célba másodikként.

Ehhez persze a McLaren csapatutasítására is szükség volt, az alakulat ugyanis – teljesen érthető módon – arra kérte pilótáit, tartsák az első és a második helyet, sosem tudjuk már meg tehát, mire mentek volna, ha engedik küzdeni őket.

Ami Norrist illeti, a fiatal pilóta roppant éretten kezelte, hogy „csak” második lett: elmondta, a csapat érdekét fontosabbnak érzi és reméli, egyszer az ő ideje is eljön még. A Sky Sports szakértőjeként ténykedő Martin Brundle szerint a McLaren döntése helyes volt, ugyanakkor a korábbi versenyző nem tudja nem sajnálni fiatal honfitársát.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: McLaren) Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: McLaren)

„Együtt éreztem Landóval, hiszen olyan könnyen meglehetett volna az első győzelme” – írta hétvégi összegzőjében. „Néhány ezreddel jobb időt futott a kvalifikáción, mint Ricciardo, a sprint rajtja azonban nem sikerült olyan jól, így a csapattárs mögül indult.”

„Párszor utalt rá, hogy gyorsabban tudna menni, mint Daniel, de a csapat nagyon helyesen felismerte, hogy az összképet kell figyelnie, és a pozíciók tartását kérte a versenyzőktől” – fogalmazott, majd hozzátette, nincs kétsége afelől, hogy egy nap Norris is fölállhat majd a dobogó legmagasabb fokára.

„Norris fiatalos kinézete csak a borítás egy roppant bátor versenyző fölött. Félelem nélküli volt a manővere, amit Charles Leclerc ellen ú, a Curva Grande-ban mutatott be, egy ponton félig a füvön száguldva. A balesete nélkül már Spában óriási időmérőt és így futameredményt ért volna el a nemversenyen. Ahogyan ő maga is elmondta, eljön még az ő ideje, és jelenleg tényleg ő az egyik legígéretesebb fiatal a Forma–1-ben” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: McLaren)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak