Musorujsag
Élő Eredmények

Markónak nem tetszik a „műsor, amit a Mercedes csinált” Hamilton balesete köré

Markónak nem tetszik a „műsor, amit a Mercedes csinált” Hamilton balesete köré

OE24
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy érzi, a Mercedes műsort csinált Lewis Hamilton olaszországi balesetéből. Az osztrák igyekezett rámutatni, hogy a címvédő az eset után még megpróbált visszatérni a versenybe, majd később fájlalni kezdte a nyakát – ő ezt furcsállja.

A két bajnokesélyes, Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése szolgáltatta a legfőbb beszédtémát az Olasz Nagydíj után; az újabb, a világbajnoki küzdelem szempontjából is fontos „mérföldkő” kapcsán számos szakértő valamint már visszavonult és aktív versenyző megosztotta már a véleményét, ezeket olvasva pedig kijelenthetjük, az eset őket és a résztvevőket is megosztja.

Ami az érintetteket illeti, a Red Bull részéről legutóbb Helmut Markót faggatták a történtekről, a rutinos szakember pedig kiemelte, a legjobban a csapat által végrehajtott lassú kerékcsere fájt neki, hiszen anélkül a balesetre sem került volna sor.

„Ez volt az egyetlen oka annak, hogy Hamilton közel tudott kerülni Verstappenhez” – nyilatkozta Marko az OE24-nek. „Ez egy normális versenybaleset volt. Minden mást, minden sztorit a Mercedes körített az eset köré” – jegyezte meg a szigorú szakember, majd igyekezett rámutatni, neki Hamilton nyakfájása is furcsa volt.

Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése (Fotó: XPB)

„Verestappen már kiállt a versenyből, amikor Hamilton hátramenetbe tette az autóját és megpróbált kihajtani a kavicságyból. Az orvosi autóban látták ezt, ezért továbbhajtottak. Aztán a Mercedes előadott egy műsort, hogy szegény Hamilton hirtelen megsérült és így tovább” – magyarázta.

Noha ismét odaszúrt az ellenfélnek, és furcsának találta viselkedésüket, Marko azt nem tagadta, hogy a glória fejvédő roppant hasznosnak bizonyult, hiszen sokkal rosszabb lett volna a baleset – mely során Verstappen hátsó kereke eltalálta Hamilton sisakját, a biztonsági eszköznek hála azonban nem volt komoly az érintkezés – kimenetele, ha az nincs az autón.

„Bár az elején szkeptikus voltam, el kell ismernem, hogy akárcsak Romain (Grosjean) balesetekor, a glória most is nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy ez az egész ennyire jól végződött” – jegyezte meg az osztrák, aki korábban maga is versenyzett.

Fotó: XPB
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak