Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher: Bottas a mostani formában fontos pontokat lophat Verstappentől

Schumacher: Bottas a mostani formában fontos pontokat lophat Verstappentől

RacingNews365, Sky
Az utóbbi időszakban televíziós szakértőként ténykedő Ralf Schumacher lenyűgözőnek nevezte a mezőny végéről a dobogóra kapaszkodó Valtteri Bottas teljesítményét, majd kijelentette, ha formában marad, Lewis Hamilton „segédjeként” komoly hatása lehet a bajnoki csatára.

Miután bejelentették, hogy a szezon végén elhagyja a Mercedest és a következő évet, éveket az Alfa Romeo versenyzőjeként teljesíti majd (ráadásul vezérpilótaként), Bottas láthatóan felszabadultan vágott neki az olasz hétvégének, ahol végig magabiztosan teljesített. Pénteken megnyerte az időmérőt, szombaton pedig a sprintet, motorcseréje miatt azonban a rajtrács végére került.

A futamon azonban – melyen azért profitált a csapattárs, Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközéséből, valamint kettős kieséséből – feljött a dobogóra. Ralf Schumacher a német Skyon lenyűgözőnek nevezte teljesítményét.

Majd kiemelte, ha tartja ezt a formát, akkor a gyenge évkezdés után végre elkezdhet létfontosságú pontokat rabolni Verstappentől, vagyis fontos hatása lehet a bajnoki csatára is. „A következő versenyen Szocsiban a körülmények miatt Lewis rajt-cél győzelme tűnik valószínűnek” – utalt arra, hogy az orosz pálya inkább a Mercedesnek fekszik, Verstappen ráadásul rajbüntetéssel kezd.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„A Red Bull Monzában sem tudta megelőzni a McLarent sem. Max biztos, hogy kicsit agresszívebb lesz, de ha elkoptatja a gumikat, mert hátrébbról kell feljönnie, akkor nehezebb lesz a dolga. És ha Bottas, aki a hétvége embere volt, így folytatja, pontokat fog lopni tőle” – emelte ki.

Ami Hamilton és Verstappen csatáját illeti, a korábbi többszörös futamgyőztes nem gondolja, hogy ebben az összecsapásban a monzai volt az utolsó ütközés, vagyis ő számít még vitás esetekre a hátralévő nyolc versenyen (noha vannak bizonytalanságok a naptárral kapcsolatban, az F1 szeretné teljesíteni a beígért huszonkét versenyt).

„A tény miatt, hogy ennyire keményen küzdenek egymással, szerintem biztos, hogy nem ez volt az utolsó. Természetesen senki sem akar balesetet okozni, de ők ketten egy kicsit sem engednek egymásnak. Hamilton kétségbeesetten hajt a nyolcadik világbajnoki címért, Verstappen pedig most látja az esélyt arra, hogy végre nyerjen egyet, ezért mindent beleadnak. Ez egy abszolút kiegyenlített csata két fantasztikus versenyző között. Tökéletes nekünk nézőknek!” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak