Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonso: Jobb csapat vagyunk, mint az Aston Martin és az Alpha Tauri

Alonso: Jobb csapat vagyunk, mint az Aston Martin és az Alpha Tauri

GPFans
A csapat spanyol klasszisa, Fernando Alonso úgy érzi, az Alpine autója jelenleg lassabb, mint a két közvetlen riválisé, viszont az alakulat több területen is jobban teljesít, mint az Aston Martin és az Alpha Tauri.

Miközben a Mercedes és a Red Bull az első, a McLaren és a Ferrari pedig a harmadik helyért küzd, addig az ötödik pozícióért is komoly csata zajlik az üldözők között: ezt jelenleg az Alpine vezeti, majd tizenegy ponttal lemaradva a hatodik helyen álló Alpha Tauri és a további huszonöt egységgel lemaradó Aston Martin jön.

Ami az erőviszonyokat illeti, Fernando Alonso szerint csapata, az Alpine többet tud kihozni autójából, ezért vezeti jelenleg a harcot, maga a versenyautó ugyanis a legtöbb pályán elmaradna a két közvetlen rivális versenyautójától.

„Minden fronton jól állunk” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok a RacingNews365-nek. „Vasárnaponként szállítjuk az eredményeket. Talán nincs elég jó autónk ahhoz, hogy tiszta tempó tekintetében felvegyük a harcot az Alpha Taurival és az Aston Martinnal, de megvan a csapatunk ahhoz, hogy vasárnaponként harcoljunk és pontokat szerezzünk.”

Fernando Alonso (Fotó: Moy / XPB Images)

„Ha lehetséges, a végsőkig próbálunk küzdeni az ötödik helyért. Ebből a szempontból rendben vagyunk a csapatot és a gyári munkát illetően is. Nyilvánvaló, hogy eközben a lehető legjobban igyekszünk felkészülni a 2022-es évre. A költséglimit most komoly hatással bír az F1-ben. Igyekszünk úgy dolgozni vasárnaponként, hogy ne legyenek baleseteink, és ne kelljen több pénzt költenie a csapatnak” – mutatott rá.

„Eddig nagyon jól teljesítettünk a hétvégéken, és teljes erőbedobással, teljes költségvetéssel készülhettünk a 2022-es évre” – emelte ki, majd a múlt heti Olasz Nagydíjat hozta föl példaként arra, hogy az Alpine remekül ki tudja hozni a maximumot a versenyeiből, hiszen papíron nem feküdt nekik a pálya, mégis kettős pontszerzéssel távoztak.

„Tudtuk, hogy a monzai egy olyan hétvége lehet, ahol nem leszünk szuper versenyképesek, és ez be is igazolódott. Az időmérős helyezések alapján mi voltunk a hetedik leggyorsabb csapat ezen a hétvégén. És ehhez képest mindkét autóval pontot szereztünk a futamon, ami nagyszerű eredmény, nagyszerű munka volt a csapattó” – zárta gondolatát a spanyol, aki nyolcadikként, a márkatárs, Esteban Ocon pedig tizedikként ért célba Monzában.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak