Musorujsag
Élő Eredmények

Az olasz autóklub elnöke a kormánytól kér segítséget Giovinazzi „megmentésére”

Az olasz autóklub elnöke a kormánytól kér segítséget Giovinazzi „megmentésére”

PitStop
Az olasz autóklub első embere, Angelo Sticchi Damiani arra kéri az ország kormányát, támogatásával segítse Antonio Giovinazzi pályafutását, ha ugyanis honfitársa elveszíti versenyzői ülését, a mezőny olasz pilóta nélkül marad, ami a szakember szerint elfogadhatatlan.

A Ferrari által támogatott Antonio Giovinazzi a hírek szerint közel került ahhoz, hogy három év után a szezon végén elveszítse versenyzői ülését az Alfa Romeónál, miután a vörösöknek már nincs beleszólási joguk abba, kit futtat partnercsapatuk. Persze azért a maguk módján igyekeznek lobbizni Giovinazzi megtartása mellett, ahogyan teszi azt az olasz autóklub is.

A szervezet elnöke, Angelo Sticchi Damiani igyekszik minden követ megmozgatni, hogy erős támogatókat találjon honfitársának: a hírek szerint nemrég az olasz kormánytól is segítséget kért, elmondása szerint ugyanis elfogadhatatlan lenne, ha az ország F1-es pilóta nélkül maradna.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

„Antonio egy nagyszerű versenyző, és még nem tudtuk megadni neki a lehetőséget, hogy igazán megmutassa, milyen potenciál rejlik benne” – jelentette ki a szakember. „Remélem, az olasz kormány figyelembe veszi Antonio Giovinazzi értékeit és megmozgat egy kis tőkét, ami alapvető segítséget jelenthet, amennyiben szükség van erre.”

„Beszéltünk a szükséges pénzösszegekről, melyek ahhoz kellenek, hogy folytatni tudja F1-es pályafutását. Manapság nem úgy mennek a dolgok, mint a múltban, amikor a jó versenyzőknek nem volt gondjuk a folytatással” – magyarázta.

„Persze, aki igazán megéri, az folytathatja, ahogyan azok is, akik komoly összeggel járulnak hozzá egy csapat költségvetéséhez. Kötelességünk megvédeni Antonio Giovinazzit és megadni neki a lehetőséget, hogy folytathassa az F1-es pályafutását, megmutassa, milyen lehetőségek rejlenek benne és úgy fejlődjön, ahogyan megérdemli” – emelte ki.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)
Borítókép: Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

További tartalmak